Home > Circuit > Spa circuit: gratis Wifi en betere app

Spa circuit: gratis Wifi en betere app

Gedreven door de constante wens om zijn fans een unieke ervaring te laten beleven, geeft het Circuit van Spa-Francorchamps vanaf deze donderdag de kans om te genieten van gratis wifi op vrijwel de volledige site.

Het netwerk is toegankelijk via de netwerknaam CircuitSpa_free die leidt naar een gebruikersportaal waar men zich kan registreren om toegang te krijgen tot deze nieuwe dienst die wordt aangeboden door het Circuit van Spa-Francorchamps. Deze gebruiksvriendelijke, krachtige wificonnectiviteitsoplossing werd mogelijk gemaakt door de operator Proximus, in samenwerking met Cisco en Service Partner.

Een 100% verbonden Circuit, dat is de doelstelling van het Circuit van Spa-Francorchamps. In deze optiek werd er langs het traject meer dan 15 km aan dark fiber geïnstalleerd, wat de volgende toepassingen mogelijk maakt :

  • De installatie van nieuwe camera’s en een verhoging van de veiligheid op de piste
  • Een verbeterde service voor organisatoren en promotoren, onder andere voor televisiecaptaties
  • Een efficiëntere wifi voor professionele verbindingen (promotoren, organisatoren, teams, VIPs, persruimte, …)
  • Gratis wifi voor het grote publiek
  • Een nog completere app

Bovendien biedt de mobiele applicatie van het Circuit, die een maand geleden werd gelanceerd, al heel wat nieuwe functies.

De geolocatie op de site is speciaal aangepast voor de F1 2018 Johnnie Walker Belgian Grand Prix, zodat bezoekers gemakkelijk alle aangeboden diensten op het Circuit van Spa-Francorchamps kunnen vinden: tribunes, restaurants, toiletten, paddock, Fan Zone, de verschillende animaties… De kalender, met de timing van de race en de verschillende animaties op de site, kan gepersonaliseerd worden zodat je een melding krijgt wanneer je favoriete evenementen eraan komen en zo niets meer hoeft te missen. Ten slotte werd ook de structuur aangepast voor een nog meer gebruiksvriendelijke navigatie.

Deze functies komen bovenop die van de applicatie die een maand geleden werd gelanceerd: originele filters voor selfies of meer traditionele informatie van het Circuit, zoals het laatste nieuws, de e-games zone of de kalender van het seizoen, en dit allemaal in 4 talen : Frans, Nederlands, Duits en Engels. Deze applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play (Spa Francorchamps) en verbetert de ervaring van alle fans en bezoekers van het Circuit.

– iOS: https://itunes.apple.com/app/spa-francorchamps/id1401293647?ls=1&mt=8

– Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=be.spa_francorchamps.app

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
GP België: over banden en keuzes
De autosport dit weekend
Porsche Carrera Cup Benelux: galerij van de wedstrijd op zaterdag