Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend draait heel wat in de autosport om de Belgische F1, hoewel erg weinig Belgen de weg naar de omloop in de Ardennen vinden. Afgelopen jaar was de grote meerderheid van de bezoekers afkomstig uit onze buurlandenā€¦

In Spa zijn er natuurlijk ook races voor het F2-kampioenschap, de GP3 en de Porsche Supercup – met Glenn Van Parijs -. Er is echter nog autosport op deze planeet, met de 10 Uur van Suzuka, de derde manche van de Intercontinental GT Challenge. Dries Vanthoor, Fred Vervisch, Max Soulet en Laurens Vanthoor strijden er om de zege, naast nog een goede dertig andere deelnemers.

In Misano houdt het DTM een avondwedstrijd, met als gastrijder Alessandro Zanardi en verder is er daar ook Europese F3. Nog eenzitters zijn er in de VS, voor de laatste ovalrace van het seizoen. En de BTCC doet het op het Schotse Knockhill.

Rallyrijden doen we in Tsjechiƫ, met de Barumrally, een manche van het ERC en met de Rally van Kasterlee gaan de deelnemers aan het regionale kampioenschap voor het eerst dit seizoen buiten West-Vlaanderen ridjen. Ze krijgen er af te rekenen met een gedegen Nederlandse concurrentie. In de rand van de rally is er de 11de Regularity van Kasterlee, de tweede en voorlaatste wedstrijd van het VAS Regularity kampioenschap.