Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: beide Toyota uit de uitslag geschrapt

FIA WEC: beide Toyota uit de uitslag geschrapt

In Silverstone hebben de technische commissarissen de beide Toyota TS050, van Buemi-Alonso-Nakajima en Conway-Kobayashi-Lopez uit de uitslag van de derde manche van he wereldkampioenschap uithouding geschrapt. De zege gaat zo naar de Rebellion van Beche-Laurent-Menezes, voor de zusterwagen van Jani-Lotterer. De reden van de diskwalificatie is een probleem met de buigzaamheid van de houten bodemplank. Of Toyota in beroep gaat, is niet geweten.

Ook in GTE-Pro volgde een diskwalificatie, daar was het de Porsche 911 RSR van Gimmi Bruni en Richard Lietz die de tweede plaats verloor omdat hun wagen 2 mm te weinig rijhoogte had. Achter Guidi en Calado (AF Corse Ferrari) wordt het podium daar nu volgemaakt door Priaulx-Tincknell (Ford Chip Ganassi Team UK) en Christensen-Estre (Porsche GT)

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad