Home > #Hoofdnieuws > Kenny Herremans: ‘Dankzij Ford Fiesta Sprint Cup verwezenlijk ik mijn droom’

Kenny Herremans: ‘Dankzij Ford Fiesta Sprint Cup verwezenlijk ik mijn droom’

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Hoewel de genaamde Kenny Herremans al een hele tijd probeert aan de bak te komen in de racerij, tekent hij met zijn dertig lentes pas via de Ford Fiesta Sprint Cup voor wat zijn allereerste volledig seizoen wordt in de autosport. Toch is het deze Herremans die in de punten 3de staat, achter leider Ayrton Redant en Stienes Longin, zonen van!

“En dat heb ik volledig te danken aan de geboorte van de Ford Fiesta Sprint Cup,” stelt de man die tot hiertoe enkel twee deelnames aan de 24 Uren van Zolder op zijn palmares heeft staan. “De komst van een betaalbare instapklasse en de interesse die er nadien groeide voor het Ford Dealer-Team Championship hebben mij toegelaten de steun te krijgen van Ford Van den Bossche en mij zo te verzekeren van een zitje. Het is het bewijs dat je altijd in je kansen moet blijven geloven. Omdat Van den Bossche zich niet kon ontfermen over het runnen van de auto, volgde er via de organisatie van de Cup het idee om onze auto onder te brengen bij TeamFloral. Alle stukjes van de puzzel vielen op hun plaats en was het nog aan mij om voor resultaten te zorgen…”

Na een bescheiden debuut – 7de en 8ste plaatsen – tijdens de openingsmanche van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup greep Kenny in de derde race van het jaar nipt naast een podiumplaats! “Dankzij de omgekeerde grid startte ik als 3de, maar ik verknoeide mijn start en mispakte mij in de 1ste linkse en sukkelde in de gravel,” vertelt Kenny zijn wedervaren in Race 1 . “Ik zakte weg naar de 8steplaats, vastberaden om dat verlies goed te maken, vocht ik terug en kreeg ik naar het einde toe de Top 3 terug in het visier. Moet gezegd dat ik dankzij Team Floral op het vlak van set-up heel wat vooruitgang boekte en mij beter voelde achter het stuur.”

In de tweede confrontatie moest ook Kenny wachten tot het verdwijnen van de safety car om gedurende de resterende dertien minuten zijn slag te slaan! “Met ervaren kerels zoals Jens Verbesselt, Philippe Huart en debutant Thibault Parmentier hebben wij ronde na ronde geknokt en de posities wisselden voortdurend! De onderlinge strijd is zuivere fun – het was genieten! – en hoewel iedereen wel eens een foutje maakt – al doende leert men – ging het er op de piste zeer sportief aan toe. Dit smaakt echt naar meer. Dat ik de 5de plaats uit de brand sleepte en na dit weekend 3de sta in de punten, schenkt mij enorm veel voldoening!”

Na twee afspraken op Circuit Zolder trekt de Ford Fiesta Sprint Cup op 8 en 9 september naar Circuit Zandvoort.
“Ik heb er één keer echt gereden tijdens een testsessie met een SEAT Léon TCR van het Bas Koeten Racing, maar de piste ken ik vooral via sessies op de simulator,” verwijst Kenny naar zijn ietwat virtueel autosportverleden. “Het doel is een plaats te bemachtigen op het podium en op die manier mijn sponsors nog meer en beter in de picture te plaatsen!”

(persbericht)

Kampioenschap: 1. Ayrton Redant 59; 2. Stienes Longin 43; 3. Kenny Herremans 41 ; 4. Phil Bastiaans, Yannick Redant 39;  6 . Martin Leburton 38 ; 7. Bert Longin 37 ; 8. Philippe Huart, Romain Degeer 32 ; 10. Jens Verbesselt 31 ; 11. Thibault Parmentier 28 ; 12. Kata Bozo 26 ; 12. Jo Vandersmissen, Hanne Terium 18; 14. Nick Stox 13; 15. Frank Van Langendonk, Ruben Valckenaere 11; 17. Roland Bezuur 6; 18. Rik Geerts 3

Junior Ford Fiesta Sprint Cup: 1. A. Redant 59 ; 2. Y. Redant 39 ; 3. Romain Degeer 32 ; 4. Thibault Parmentier 28 ; 5. Kata Bozo 26 : 6. Hanne Terium 18 ; 7. Nick Stox, Ruben Valckenaere 13 ; 9. Rik Geerts 3

 Ford Dealer – Team Championship: 1. FordStore Feyaerts 80; 2. Ford Geeraerts 62 ; 3. Ford Van den Bossche 45 ; 4. Vanspringel Motorsport 43; 5. Ford Delhez, Ford Garage Trading, Ford Hergon 37; 8. Unicars 32; 9. Herroelen Motors 17

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/08/FFSC-BE-32-Kenny-Herremans.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/08/FFSC-BE-2-Philippe-Huart-32-Kenny-Herremans.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FFSC BE: wie van de drie?
FFSC: Maxim De Witte debuteert tijdens Finale Races
FFSC Belgium: Geen makkelijke opdracht in Zandvoort voor Bert Longin en FordStore Feyaerts.
FFSC: FordStore Feyaerts wil scoren vanaf eerste meeting