Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: stemmen uit de paddock – deel 2

Zolder 24: stemmen uit de paddock – deel 2

Na de 24 Uur van Zolder waren er blije, heel blije en minder blije gezichten en allemaal hadden ze hun verhaal. Wij brengen de meest opmerkelijk citaten:

Louis Machiels: “Onze race kan je eigenlijk heel kort samenvatten, perfect op één heel klein incident na, dat onze enkele ronden kostte. Die verloren tijd konden we nog goedmaken op alle concurrenten, behalve op één Porsche… die van mijn vriend Dries Vanthoor. Uiteraard had ik liever gewonnen, maar de zege van Dries doet me ook plezier. Uiteraard was het zuur tijdens de race zelf, want wat we ook deden, we bleven op enkele minuten van de latere winnaars hangen. De prototypes hielden we achter ons, de diverse andere Porsche ook, net als de GT4-wagens, maar die ene Porsche was er dus te veel aan. En echt, we hebben pas op enkele luttele minuten van het einde besloten om niet meer aan te vallen, toen wisten we dat het niet meer kon. Ik kijk echter terug op een enorm mooie editie, met ook heel veel toeschouwers en dat in een team met een sterke technische crew en fantastische teamgenoten. Ik kan niet anders zeggen dat ik als rijder en autosportliefhebber van deze editie van de 24 Uur van Zolder heb genoten.”

Steve Vanbellingen: “Zolder is en blijft een loodzware uithoudingsrace, dat klopt. Na de wat moeilijke aanloop van het seizoen, volgde de zege in Palanga en zijn we dus met goede hoop naar Limburg gekomen. We nestelden ons goed in de top 10 en schoven doorheen de dag, op zondag, weer naar de top 5 op. Net na de middag kreeg een van de concurrenten dan pech en wij konden naar de derde plaats in de Belcar 1 GT-klasse rijden, meteen ook goed voor een knappe plek in de top 5, in het zog van de overblijvende prototypes. Uiteraard is heel het team enorm gelukkig met deze prachtige ereplaats en het podium, dit bewijst meer dan eens dat we met het hele team van Comparex Racing by EMG Motorsport op de goede weg zijn! Ik kijk alvast uit naar uit naar het vervolg van het seizoen. Ik wil ook alle partners bedanken voor de samenwerking en op deze manier hebben we een schitterend menselijk en sportief avontuur tot een goed einde gebracht.”

You may also like
Een terugblik op het Belcar seizoen door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: podium voor Stevens Motorsport
Zolder 24: enkele sfeerbeelden van de randanimatie door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: een hommage aan de veiligheidsmensen