Home > WRC > WRC Deutschland nieuwe uitdaging voor Bedoret

WRC Deutschland nieuwe uitdaging voor Bedoret

In de carrière van elke sportman is het in dezelfde arena treden als de wereldtop een waar voorrecht. Dat is net wat Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq mogen beleven tijdens de ADAC Rallye Deutschland, negende manche van het wereldkampioenschap.

Aan het stuur van de wagen uit de ateliers van Pevatec zullen de jonge beschermelingen van ŠKODA België en Freddy Loix dus in Duitsland hun eerste stappen in het wereldkampioenschap zetten, van 16 tot 19 augustus. “Hoewel we in 2017 enkele manches van het Europees Juniorkampioenschap hebben afgewerkt, wordt dit iets helemaal anders dan gelijk welke rally we voorheen hebben afgewerkt”, stelt Sébastien, die op zijn 22ste een droom waarmaakt. “Eerst en vooral omdat aan het stuur van onze ŠKODA FABIA R5 het landschap heel wat sneller zal passeren dan vroeger met onze R2. En uiteraard ook omdat een wedstrijd voor het WRC toch iets anders is…”

Net zoals een kind de dagen voor Sinterklaas aftelt kan Sébastien zijn ongeduld niet onder stoelen of banken steken. “Ik sta te trappelen, ja”, geeft hij breed lachend toe. “Vooral omdat ik sinds Ieper niet meer gereden heb en we voor de shakedown van de rally ook geen testsessie zullen afwerken. We zullen dus voorzichtig vertrekken, en proberen een goed ritme aan te houden… met in acht name van een zekere veiligheidsmarge. Het eerste doel is om aan de finish te geraken! Tuurlijk zullen we ook de tijden van de tenoren in WRC2 in de gaten houden (hoewel het duo niet voor dat kampioenschap ingeschreven is, red.), en zullen we proberen het verschil met die rijders geleidelijk aan te dichten. We weten nu al dat we een draai rond de oren zullen krijgen. We zullen enkel proberen om die niet te veel pijn te laten doen.” (lacht)Na hun ontzettend mooi seizoensbegin in het Belgische rallykampioenschap, gekleurd door twee podiumplaatsen en twee keer top-5 op vier rally’s met de ŠKODA beseffen Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq dat deze nieuwe ervaring ze alleen maar kan laten groeien. “Het is het mooiste verjaardagsgeschenk dat ik me kan inbeelden”, lacht de corijder, die op de dag van de start 23 wordt. “Niet dat het hier vakantie wordt! We hebben al heel wat onboardbeelden bekeken, om ons een idee van de proeven te vormen. Sébastien probeert die nu al zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Met twee passages tijdens de verkenningen mag je op zo een parcours geen fouten maken! We zullen ontzettend geconcentreerd moeten zijn, want meer dan 325 km. tegen de klok zonder één misstap te maken, dat wordt niet eenvoudig.”

Net zoals tijdens de Belgische wedstrijden zal Freddy Loix uiteraard ook dit weekend ter plaatse zijn, om zijn pupillen met raad en daad bij te staan. Hoewel zijn eigen laatste deelname aan de Deutschlandrally dateert van 2004, zal zijn ervaring met wedstrijden in het buitenland uiterst nuttig zijn voor het jonge duo. “Ik denk dat één van de cruciale elementen het nemen van de nota’s wordt”, stelt hij. “En ik ben er van overtuigd dat ze al tijdens de verkenningen heel wat zullen leren! Hoewel ze eerder al wedstrijden in het buitenland hebben afgewerkt, is dit voor hen een stap in het onbekende. En dat is hier zeker het geval, want met de KP’s in de wijngaarden en die op de militaire bases heeft deze rally nogal wat verschillende profielen. Aan de andere kant hebben Belgische rallyrijders zich steeds thuis gevoeld in de Rally van Duitsland… Het belangrijkste voor hen wordt het opdoen van ervaring en te proberen aan het eind te geraken. Ze zullen zich met heel wat meer ervaren rijders kunnen meten, dit wordt niet makkelijke opdracht. Qua resultaat hebben we geen enkel doel gesteld. Zo moeten gewoon zoveel mogelijk leren!”

De ADAC Rallye Deutschland start op donderdag 16 augustus, met een Superspecial in St Wendel. Vrijdag staan er zes chronoritten op het programma, op zaterdag wordt een ware marathon afgewerkt: acht proeven, waaronder twee passages op de beruchte KP van Panzerplatte. Zondag ronden drie proeven de rally af, goed voor meer dan 325 km tegen de klok. Een mooie uitdaging voor Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq!

(persbericht)

You may also like
Schaalmodellen: vier Belgische wagens in de schijnwerpers op Ixo
Wat doet Sébastien Bedoret in corona-tijden?
BRC: Sébastien Bedoret: “virtueel race je ook, maar zonder de gevaren”
Rally: Sébastien Bedoret gaat in Griekenland oefenen op onverharde wegen