Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Wat kan nog?

Zolder 24: Wat kan nog?

Met nog vier uur te gaan in de 24 Hours of Zolder is nog niks beslist, maar wat de zegekandidaten betreft beperken we ons momenteel tot de Independent Motorsport Porsche van Christian Engelhart en de Belgium Racing Porsche van Dylan Derdaele.

Beide wagens zitten op dezelfde strategie, al is het de #8 van Independent Motorsport die telkens als eerste de stop maakt. De Porsche stopt na ongeveer een uur en twintig minuten en elke tankbeurt en stop aan de box kost ongeveer vier minuten, het equivalent van ongeveer twee en een halve ronde. Beide teams zullen de rest van de koers enkel nog hun beste rijders inzetten. Zo zullen Dries Vanthoor en Engelhart hoogstwaarschijnlijk het gros van de resterende stints voor hun rekening nemen op de #8.

De snelste proto, de Wolf van Ivan Bellarosa, ligt vierde in het algemene klassement en heeft een achterstand van goed elf ronden. De achterstand varieert afhankelijk van de pitstops, maar het is duidelijk dat het op pure snelheid niet meer zal lukken voor Wolf.

Zoals Engelhart ook eerder meldde aan Autosportwereld.be, kan de zege Independent Motorsport behoudens pech niet meer ontsnappen. Bellarosa komt wel nog gevaarlijk dicht in de buurt van de No Speed Limit Porsche in de strijd om het podium.

Foto © Jurgen Evers

You may also like
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: team Derdaele compleet
Zolder 24: winst voor Krafft Norma, Longin evenaart record