Home > Circuit > Zolder 24: Stemmen na de finish in Belcar 4 en 5

Zolder 24: Stemmen na de finish in Belcar 4 en 5

De winnaars van de 41ste 24 Uur van Zolder zijn bekend. Autosportwereld verzamelde de reacties van enkele gelukkige piloten net na de podiumceremonie.

In Belcar 4 kregen we nog een verrassende ontknoping. Hofor Racing, dat een groot deel van de race op een en twee reed, kreeg problemen met beide wagens. Eerst viel de #211 uit met een probleem aan de versnellingsbak, wat leidde tot meer dan een uur tijdsverlies. Daarna moest ook de leider, #210, binnenkomen na een euvel aan de versnellingsbak. VDW Motorsport was de lachende derde. Zij reden een feilloze koers en zorgden voor een kleine stunt in Belcar.

Nico Van Geel #300 VDW Motorsport BMW Z3 M, klassewinnaar Belcar 4: “Alles verliep zoals het moest, We konden ons geen betere race wensen. We hadden zeker niet gedacht de winnen in onze klasse, tot een paar uur voor de finish, met de problemen bij Hofor. We hadden wel een zekere voorsprong maar het bleef spannend tot het einde voor ons. Een fantastisch weekend.”

Christiaan Frankenhout, #210 Hofor Racing BMW E46 M3, tweede in Belcar 4: “We hadden als sinds vannacht problemen met de versnellingsbak. Gedurende de race verloren we versnellingen, tot we alleen nog in derde konden rijden. Later hadden we ook nog te maken met een gebroken wielnaaf. We kwamen om te winnen, maar gezien de omstandigheden moeten we tevreden zijn met plaats twee en drie.”

Geen verrassingen meer in Belcar 5. AR Performance behield in het laatste deel van de race zijn ronde voorsprong op JJ Racing. De strijd om de derde plaats draaide uit in het voordeel van Convents Racing.

Olivier Hertsens, #69 AR Performance BMW E90 325i, klassewinnaar Belcar 5: “Dit was de spannendste race die ik ooit reed. Het was ook wel de meest stresserende van sinds ik piloot ben. Alles lag echt op een zakdoek. We hadden een mooie voorsprong toen we de ochtend gingen maar door enkele kleine probleempjes werd het toch nog spannend. Het is fantastisch om zo te kunnen winnen. Ik wil ook nog eens AR Performance bedanken want zij brachten opnieuw een superwagen aan de start voor ons.” 

Gregory Eyckmans, #36 JJ Motorsport BMW E90 325 i, tweede in Belcar 5: “De laatste stint was heel zwaar. Ik heb alles gegeven om nog die laatste ronde goed te maken en dus de klassewinst te pakken, maar het mocht net niet zijn. Een tweede plaats is echter een prachtig resultaat in mijn zesde opeenvolgende 24 Uur van Zolder!

 

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de grid-walk door de lens van Joachim Cieters en Roel Ramaekers