Home > #Hoofdnieuws > Eerste zege voor Independent Motorsports in 24 Hours of Zolder

Eerste zege voor Independent Motorsports in 24 Hours of Zolder

Independent Motorsports heeft met de Porsche 911 GT3 Cup #8 voor het eerst de 24 Uur van Zolder gewonnen. Ook voor Dries Vanthoor, Niels Lagrange, Xavier Stevens, Christian Engelhart en teameigenaar Lieven Goegebuer is het de eerste overwinning in een race die voor de zesde keer in zeven jaar tijd niet door een prototype maar door een GT wordt gewonnen.

Al in het begin van de race ging het grondig fout voor Wolf. Ivan Bellarosa raakte al snel betrokken in een aanrijding en ook de exemplaren van T2 Racing en Belgian Driver Academy kwamen al snel in de problemen. De #240 van Anthony Kumpen en co leek nog aanspraak te maken op de overwinning, maar belandde op zondagnamiddag in de grindbak en zag alle kansen op de overwinning in rook opgaan. Meer dan een vierde plek zat er voor de snelste Wolf niet in.

Ook bij Norma liep het niet van een leien dakje. Deldiche Racing kreeg te maken met allerhande elektronische problemen en bij DVB Racing zorgde een probleem met de koeling voor een kapotte motor en ging een bijna zekere overwinning verloren. Het team scoorde wel punten na twaalf uur en bracht de wagen uiteindelijk over de streep om zo toch nog een gooi te doen naar de titel. De enige overgebleven Norma, die van Aqua Protect, reed door problemen op onder meer de T2 Racing Ligier, de Heinz POWERKIT Wolf Tornado en de No Speed Limit Porsche naar het podium en de overwinning in Belcar 2.

Belgium Racing leek met de #99 van Dylan Derdaele, Roger Grouwels, Lars Kern, Louis Machiels en Nicolas Saelens nog aanspraak te maken op de winst, maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Wiebe Wijtzes, Steve Vanbellingen, Eric Van den Munckhof, Jens Verbesselt en Niels Cox maakten de top-5 compleet met de Comparex by EMG Motorsport Porsche #21.

De zesde plaats algemeen is voor de winnaar in Belcar 3, de SRT Mercedes AMG GT4 #30 van Nicolas Vandierendonck, Nico Verdonck, Johan Vannerum, Filip Teunkens en Jean-Luc Behets.

VDW Motorsport behaalde met de BMW Z3M #300 van Harry en Ron Van de Water, Edwin Beyers, Nico Van Geel en Pascal Deckers een schitterende overwinning in Belcar 4, na late problemen bij Hofor Racing. Net geen overwinning voor onze huispiloot Gregory Eyckmans in Belcar 5, waar de BMW ClubSport #69 van AR Performance (Cedric Baeten, René De Coninck, Nicolas Hermans en Chris Van Woensel) met de grootste beker naar huis mag.

Uitslag Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Foto’s © Jens Mommens

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters