Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Norma leidt ondanks kopzorgen

Zolder 24: Norma leidt ondanks kopzorgen

Ondanks heel wat kopzorgen gaat Norma als leider de nacht in tijdens de 24 Hours of Zolder. De #2 van Scuderia Monza, de Norma van Frank en Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en Christoff Corten, leidt maar zowel bij Aqua Protect als bij Deldiche Racing ging het fout.

De #111 van Deldiche Racing, met onder meer Sam Dejonghe, kreeg af te rekenen met elektronische problemen en ziet de winstkansen slinken. Marc Goossens had met de #1 van Aqua Protect een aanrijding met de MSE BMW #245 en stond in totaal al een uur in de pits. Daarna had de #1 ook nog een aanrijding, waardoor de verloren tijd alleen meer oploopt.

De Wolf #240 van Bert Longin volgt nu als tweede op goed twee ronden, maar heeft in het begin van de race wat problemen gekend en probeert die verloren tijd nu goed te maken. Jos Menten is met de No Speed Limit Porsche opgeklommen naar de derde plek algemeen en is leider in Belcar 1, wat aantoont dat de GT´s stilaan naar voor komen.

Andere wedstrijdfeiten:

  • Opgave voor de #44 Wolf van Belgian Driver Academy, door problemen met de motor. Ook op de #7 BMW 120D van De Verdelgers, de #91 Chevrolet Camaro en de #96 LM Racing Porsche 996 waren er problemen met de motor.
  • De groene SRT Mercedes #31 van onder meer Kenneth Heyer had een bizar incident en raakte in de tankzone een betonblok. Ook deze wagen verloor al een pak tijd.
  • De Porsche #901 van onder meer Max Van Splunteren en Xavier Maassen had tot twee keer toe een aanrijding en viel daardoor terug in het klassement.
You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters