Home > Circuit > Zolder 24: De strijd in Belcar 4 en 5 – Christiaan Frankenhout

Zolder 24: De strijd in Belcar 4 en 5 – Christiaan Frankenhout

De 24 uur van Zolder, dat is niet enkel de strijd tussen de dikke Porsche 911 en de prototypes. Het is ook een mooi veld toerwagens in de Belcar 4 en Belcar 5, twee klassen die Autosportwereld.be niet vergeet. Christiaan Frankenhout is normaal te zien in de AMG-GT3 van Hofor Racing, maar staat nu aan de start met de BMW M3 E46 GTR.

©  Facebook Hofor Racing

Het is de derde deelname van Frankenhout, voor wie het hier toch altijd een beetje aanpassen is. “Normaal gezien rijden we met de AMG-GT3 vooraan het pak, hier is dat toch anders. Je moet hier met andere dingen rekening houden. Niet alleen met wat voor je aan de gang is, maar ook voor meer inhaalmanoeuvres. Zeker omdat ik bij andere 24 uren niet gewend ben om naast prototypes te rijden. Die zijn veel wendbaarder en ook moeilijker om te zien.”

Toch zakt Frankenhout graag af naar Limburg, vooral de sfeer die hier rond het circuit hangt spreekt hem aan. “Het is hier allemaal wat gemoedelijker, dat is leuk voor ons, maar ook voor de fans. Ook tijdens de race is het anders. Je hoeft hier niet constant aan honderd procent te gaan. Een positieverlies is hier minder erg, je moet vooral een constant tempo kunnen aanhouden zonder fouten te maken.”

Frankenhout komt aan de start van de 24 uur van Zolder met team Hofor, een team waar hij al 5 jaar deel van uitmaakt. “Mijn eerste race met Hofor was de 24 uur van Barcelona in 2013. Daar behaalden we meteen de overwinning en sindsdien zijn we blijven groeien.” Twee teams van Hofor komen dit weekend aan de start. Frankenhout zal de auto delen met Martin Kroll, Michael Kroll, Chantal Prinz, Alex Prinz en Michael Schrey. “We kennen elkaar ondertussen door en door. We kennen elkaars sterke en zwakke punten en hoe we de anderen scherp moeten houden, wat ook belangrijk is als je lang samenwerkt, zodat er geen laksheid in het team sluipt.”

Met twee BMW’s M3 E46 is Hofor goed vertegenwoordigd op Zolder. “In de Belcar 4 gaan we voor de overwinning, we hebben een goed team, en met deze wagens werden we ook tweede en derde in onze klasse op de 24 uur van de Nürburgring. Als we geen pech kennen heb ik vertrouwen in een goede afloop.” Ook voor de eindrangschikking is hij ambitieus. “In de algemene rangschikking zitten we momenteel rond de 15de plaats que snelheid. Mits wat geluk moet een top 10 plaats ons doel zijn.”

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de grid-walk door de lens van Joachim Cieters en Roel Ramaekers