Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: #kermit goes racing of SBM Racing in het groen!

Zolder 24: #kermit goes racing of SBM Racing in het groen!

SBM RACING Team heeft al drie races van het Belcar Endurance Championship achter de rug, met twee podia en een zege, wat resulteert in een voorlopige leidersplaats in de categorie Belcar 3 –GT4. Maar dit weekend volgt een nieuwe première, met name de eerste 24-uursrace voor het team dat nauw met SRT samenwerkt. Niet alleen Wim Spinoy en Ward Sluys zullen op 11 en 12 augustus het stuur van de snelle Mercedes AMG-GT4 delen, ze krijgen versterking van niemand minder dan viervoudig winnaar en Mercedes AMG-fabrieksrijder Kenneth Heyer en van de Nederlandse routinier, Robert Van den Berg. Parrallel met de race op de piste, laat SBM Racing Team ook zien dat het erg sterk staat in autosportmarketing, want heel het weekend lang worden de partners meer dan in de watten gelegd.

Amper twee weken na de Total 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld, komt het kruim van de Belgische autosport een weekend lang samen in het Limburgse Zolder. Op het menu staat de 24 Uur van Zolder, een uithoudingsrace met prototypes, GT’s en toerwagens en volgens kenners misschien wel de hardste 24-uursrace ter wereld. Meer dan 40 bolides gaan die uitdaging aan en onder hen het nieuwe SBM Racing Team. De opdracht is niet gering, want niet alleen viseert het team een goede prestatie in de race zelf, ook de leidersplaats in de categorie Belcar 3, de categorie voor de GT4-wagens, staat op het spel. Samengevat, er is de race, maar ook de titelstrijd en daarom verschijnt het team 100% gemotiveerd en voorbereid aan de start, met een rijderskwartet dat weet wat de valkuilen en uitdagingen zijn.Kenneth Heyer won van 2013 tot en met 2016 onafgebroken de lange race in Limburg, maar de Duitser won ook de 24 Uur van Barcelona en reed in diverse andere 24-uursraces naar een podiumplaats. Hij zal dan ook van groot belang zijn voor het team.

Kenneth Heyer: “Opgepast, ook Ward Sluys won de 24 Uur van Zolder al, dus ik ben niet de enige ex-winnaar aan boord van de SBM Racing Team Mercedes. Zolder is een enorme harde race, zowel voor mens als voor machine. Risico’s nemen en sprinten, zoals dat in Spa of op de Nürburgring gebeurt, heeft weinig zin in Zolder, misschien is Zolder wel de enige nog echte endurance wedstrijd op de kalender. Ik denk dat we met ons team, onze wagen en de rijders, heel ver kunnen raken, als we de aard van de race respecteren.

Ward Sluys: “Wat Kenneth zegt, klopt, Zolder is een aparte wedstrijd, maar voor de Belgische autosport ook een wedstrijd met nog steeds heel veel uitstraling. Kijk maar naar de namen die hier starten en hoe open de race wel is. SBM Racing Team is erg goed voorbereid en ik kijk erg naar de race uit.”

Wim Spinoy: “Voor mij is het een echt schitterend eerste jaar in de autosport, met een prima kader. Maar voor het team is Zolder meer dan een race, het is een totaalevenement, waar iedere partner kan beleven wat autosport en zeker uithoudingsracerij is. Mensen die met ons samenwerken kunnen in optimale omstandigheden beleven en meemaken.

You may also like
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
F1 Spa: speciale livery bij Mercedes voor 55 jaar AMG
Zolder 24: de warm-up door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts
F1: 72 seizoenen in cijfers!