Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: en de strijd in de klassen?

Zolder 24: en de strijd in de klassen?

Eerder blikten we hier al vooruit op de strijd om de zege in de komende 24 Uur van Zolder, maar ook in Belcar 3, 4 en 5 zal het gevecht om de overwinning intens zijn. In Belcar 4 en 5 wordt het hoe dan ook BMW, maar in de klasse Belcar 3 mogen we ons aan een leuk gevecht tussen diverse merken verwachten.

In principe zullen de GT4-wagens in Belcar 3 het hoogte woord voeren, met drie Mercedes AMG GT4, versus twee BMW M4 GT4 en één Porsche Cayman GT4, maar opgepast voor de outsiders zoals Saker of Lamera en de BMW toerwagens.

De GT4-bemanningen ogen behoorlijk sterk, waarbij de Mercedes van SRT, met onder meer Ward Sluys en Kenneth Heyer er misschien wel bovenuit springt. Al zijn de merkgenoten van QSR zeker niet te onderschatten, al was het maar door hun ervaring in de Creventic series. Zwakke teams in GT4 zijn er absoluut niet bij en dus mogen we ons verwachten aan een stevig gevecht om de zege en wie weet om een plaats tussen de 5de en 10de plek algemeen.

Echter ook de BMW M235I van Baelus-Lievens en de BMW 130D van Jusi Racing zijn niet te onderschatten wapens in een langere wedstrijd. Indien de GT4-wagens een steek laten vallen kunnen deze Beierse bolides zeker voor de verrassing zorgen. Met exotische bolides zoals de beide Saker en de Lamera is het afwachten. Hoe verteren zij de afstand en mogelijk de warmte? Last but not least is er nog een oudere Porsche 996 van Luc Moortgat, die op regelmaat uiteraard ook naar voren kan schuiven.

En dan… is er BMW

In Belcar 4 wordt het vooral een strijd tussen… diesel en benzine. Drie van de acht BMW in de klasse (VR Racing, Heli Racing en Jusi Racing) zullen we weinig aan de pomp zien verschijnen, de andere bolides zullen het dan weer van hun power moeten hebben. De meest opvallende wagen is zonder meer de BMW Z3 van VDW Motorsport, een auto die het in het kampioenschap erg goed doet.

Gelijkheid is er in ieder geval in Belcar 5, met zeven ‘identiek’ BMW Clubsport. De teams ogen allemaal homogeen en de onderlinge verschillen zullen erg klein zijn.

 

You may also like
In een notendop: GT
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
Zolder 24: de warm-up door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts
In een notendop: GT