Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: BMW als gedegen wapen

Zolder 24: BMW als gedegen wapen

Voor het vierde opeenvolgende jaar staat het team Baelus Motorsport aan de start van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. En ook dit jaar doen ze dat met een BMW M235i. Maar er is meer. Aangezien de crew van auto´s Lievens niet enkel Baelus Motorsport ondersteunt, maar ook Gamsiz Motorsport, hebben de twee teams besloten om qua technische support de handen in elkaar te slaan voor de Zolderse etmaalrace en bovendien komt daar ook nog KDW Racing bij. Gamsiz-KDW Racing zet bij deze race een BMW M4 GT4 in en voor hen is het met deze bolide een eerste verschijning in de 24U klassieker van Zolder.

Baelus Motorsport treedt dit jaar aan met hetzelfde kwartet dat de race vorig jaar tot een goed einde bracht: Filip Baelus, Bart Lievens, Paul Lievens en Eveline Maes. Nieuw is echter dat ze bij deze editie kunnen rekenen op een vijfde man en dat wordt zeker niet de minst belangrijke in het team. De zeer ervaren Chris Van Woensel komt immers de rangen van Baelus Motorsport vervoegen. Het wordt dus een vijftal waarbij elk van de rijders minstens vier keer aan de start van de 24 Hours of Zolder verscheen. “Die ervaring en de betrouwbaarheid van de BMW M235i moeten ons in staat stellen om ook dit jaar het avontuur tot een goed einde te brengen. Uit het gewoel blijven wordt ook nu weer een belangrijke opdracht”, verklaart Bart Lievens goedgemutst. Filip Baelus voegt eraan toe: “Qua sportieve prestatie is uitrijden al een overwinning op zich voor ons team. En als we dan nog een goed resultaat kunnen neerzetten in de klasse Belcar 3 dan is dat mooi meegenomen. Natuurlijk dromen we van een podiumplaats maar we moeten realistisch blijven, want zonder pech van andere deelnemers in deze klasse is dat quasi uitgesloten. En pech is iets dat we niemand toewensen…

Gamsiz Motorsport gooit samen met KDW Racing van Koen De Wit als strijdwapen een BMW M4 GT4 in de arena. Deze zal gemend worden door het vaste duo Recep Sari, zijn broer Hakan Sari en Koen De Wit. Voor Recep en Hakan Sari is de BMW M4 GT4 geen onbekende. Ze werkten ondertussen reeds enkele races af met deze bolide. “Maar de 24 Hours of Zolder zijn voor ons wel volledig nieuw”, zegt Recep Sari. “Geen van ons beiden stond eerder ooit aan de start van deze etmaalrace. We hebben wel al enkele races over 12 uren achter de kiezen.” Koen De Wit is ondertussen vertrouwd met de BMW M4 GT4. De man uit het Limburgse Paal kan overigens bogen op jarenlange ervaring met racewagens van het Beierse merk en heeft al een goed gevulde trofeeënkast. Koen staat dit jaar voor die vierde maal aan de start van de 24 Hours of Zolder. “Laten we hopen dat we van de pechduivel gespaard blijven en de finish kunnen halen”, aldus De Wit. “Dat is ons hoofddoel. Waar we dan eindigen zien we dan wel, want het is een race die alle kanten op kan.

De kwalificaties voor de 24 Hours of Zolder worden op donderdag 9 augustus vanaf 15u15 afgewerkt. De wedstrijd zelf gaat op zaterdag 11 augustus van start om 16u30.

You may also like
In een notendop: GT
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
Zolder 24: de warm-up door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts
Alessandro Zanardi: “er zijn verschillende aspecten die we kunnen gebruiken als uitgangspunt voor een beter leven”