Home > #Hoofdnieuws > Munster wint in ADAC Opel Adam Cup

Munster wint in ADAC Opel Adam Cup

Het BMA team was aan de slag in de regio van Eisenach, in het midden van Duitsland, voor de 58ste editie van de ADAC Rally van Wartburg. Voor deze manche van de Duitse nationale competitie bracht het team twee wagens aan de start: de Skoda Fabia R5 van Christian Riedemann en de Opel Adam Cup van Grégoire Munster en Johan Jalet.

Voor Grégoire Munster werd het een eerste succes in de ADAC Opel Rally Cup. “En het werd tijd“, zei de zoon van Bernard Munster. “Na drie podia in het begin van het jaar zaten we te wachten op meer. En met drie scratchtijden op vrijdag, hebben we het verschil kunnen maken. Daardoor konden we op zaterdag aanvallen vanuit een comfortabele voorsprong. Toen de regen inzette, stonden wij nog op slicks. Daarna namen we twee slicks en vier regenbanden mee. Duidelijk een verkeerde keuze want er is daarna geen druppel meer gevallen. Ik wilde nog aanvallen in de POwerstage, om punten te rapen, maar het was gewoon onmogelijk!

Grégoire Munster won met 17’’7 voorsprong op de Zweed Elias Lundberg, de puntenleider. Met zijn overwinning pakt Munster 40 punten, tegenover 30 voor Lundberg. Maar de Zweed pakte de meeste scratchtijden en de besttijd tijden de Powerstage, en dat leverde hem…10 punten extra op. Resultaat: in het kampioenschap verandert er hoegenaamd niets!

Er blijft nog een proef te gaan: de ADAC Rally Deutschland! En realiteit betekent dat twee wedstrijden voor de Opel Adam Cup: een op vrijdag en een op zaterdag. Met misschien een voordeel voor Miunster, die hier vorig jaar al reed…

 

 

You may also like
Opel Cup: jonge landgenoten in het spoor van WRC
Arthur Kerkhove wil met crowdfunding naar Deutchland Rally
Eerste zege bij de Juniors voor Grégoire Munster: “Blijven aanvallen voor bonuspunten”
De autosport dit weekend