Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Soulet en Bentley op kop, Japanners stormen naar voren

Total Spa 24: Soulet en Bentley op kop, Japanners stormen naar voren

De 24 Uur van Spa is na vier uur, hoe kan het ook anders, nog niet in een beslissende plooi gevallen. Vooraan vinden we een groep wagens die hun pitstop konden maken tijdens een Full Course Yellow, waaronder de #8 Bentley van onder meer Maxime Soulet, die erg sterke rondetijden neerzet. Lexus en Nissan konden eveneens profiteren van de neutralisatie.

Het is een schaakspel aan het worden, deze 70ste editie van de dubbele race rond de klok op het mooiste circuit ter wereld. Afwachten in de openingsfase, profiteren van de neutralisaties, geen fouten maken en op een later moment toeslaan. Wie die boodschap niet begrepen had, was Lamborghini-rijder Andrea Caldarelli (#63 Grasser Racing Team), die de #58 Garage 59 McLaren van Ben Barnicoat aantikte en beide wagens heel wat kostbare tijd liet verliezen.

Polesitter Maxime Martin (#62 R-Motorsport Aston Martin) vormt nog altijd een belangrijke factor, maar heeft wel een paar seconden laten liggen omwille van een probleem tijdens het tanken. De Brusselaar is veertiende, voor zijn teamgenoot Jake Dennis in de auto met #76.

Aan Belgische zijde is er verder niet alleen de leidersplaats van Maxime Soulet, maar ook de zesde plek voor de #117 Team Bernhard Porsche van Laurens Vanthoor en de achtste plek voor de #25 Saintéloc Audi van Frédéric Vervisch. Ook de eerste Belgische opgave is een feit, maar dan voor de andere Audi van het Franse team, waar Christian Kelders door een kapotte motor een streep onder zijn race mag trekken. Problemen waren er ook voor de Belgische Porsche (#70 Speedlover) in Groupe National.

De leider in Pro-Am was de #49 RAM Racing Mercedes, ook al na wat meeval tijdens de neutralisatie, maar door een technisch probleem is de wagen teruggevallen. De leiding is zo een cadeau voor de #42 Strakka Racing Mercedes. De #54 Emil Frey Jaguar voert de stand aan in de Silver Cup, terwijl de #77 Barwell Lamborghini, die ontsnapte aan een drive through, de spits vormt in de Am Cup.

De race werd in totaal twee keer geneutraliseerd, een keer voor een crash van de #89 AKKA ASP Mercedes in de Raidillon en later na een klapper voor de #97 Oman Racing Team Aston Martin, op dezelfde plek als Raffaele Marciello gisteren.

(Foto Vincent Huybrechts)

You may also like
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa
F1 Spa: een overzicht van de gridstraffen