Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Land Motorsport neemt bonus op achtervolgers

Total Spa 24: Land Motorsport neemt bonus op achtervolgers

Na zes uur wedstrijd is er een kleine kloof ontstaan in de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa, tussen leider Land Motorsport (#29 Audi R8 LMS), het team van de broers van der Linde en Jeffrey Schmidt, en een uitgebreide achtervolgende groep die wordt aangevoerd door de #8 Bentley van onze landgenoot Maxime Soulet. Ondertussen verloor WRT ook één wagen, de #17 R8 van onder meer ex-winnaar Marcel Fässler.

De avond bracht weinig chaos in de Ardennen. De race werd enkel even geneutraliseerd om wat brokstukken – vermoedelijk door een lekke band voor de #62 R-Motorsport Aston Martin – van het circuit te halen en wat schade aan een curbstone te herstellen. De Land Motorsport Audi R8 kon dankzij een betere strategie het voordeel nemen op de beste Bentley en in handen van een pijlsnelle Kelvin van der Linde een voorsprong van een halve minuut bij elkaar fietsen.

In het kamp van Lamborghini wordt er niet meer gerekend op de kampioenenauto #63, die definitief de handdoek in de ring heeft gegooid. Ook WRT is al een wagen kwijt, maar dan wel het exemplaar dat geen officiële steun geniet van het moederhuis. Bij Lexus verloren beide wagens een ronde, de een door een lekke band en de andere door een aanrijding.

BMW en Bentley scoren punten na zes uur

Na zes uur gingen de meeste punten naar de #98 BMW van Rowe Racing en de #8 Bentley, respectievelijk tweede en derde, aangezien de Land Motorsport in de spits niet het volledige kampioenschap betwist. De top 10 werd vervolledigd door de #34 Walkenhorst BMW, de #4 Black Falcon Mercedes, de #2 WRT Audi, de #99 Rowe BMW, de #42 Strakka Racing – leider in Pro-Am dankzij een perfecte strategie – de #23 RJN Nissan en de #117 Team 75 Bernhard Porsche.

De andere klasses

In de diverse klassen is er ook strijd en ook onze landgenoten kennen uiteenlopende lotgevallen in deze 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa.

In de Silver Cup zitten geen Belgen, en vooraan vinden we enigszins verrassend de Ombra Lamborghini vooraan, voor de merkgenoten van Barwell. In Pro-Am zijn er uiteraard wel Belgen. Waar de #42 Strakka Mercedes van onder meer Chris Buncombe en Nick Leventis leidt, net voor de Rinaldi Ferrari, ligt Louis Machiels zesde. De #53 AF Corse Ferrari kende een klein oponthoud met een spin van Marco Cioci, maar wel op meer dan een ronde. Net achter hen vinden we Bertrand Baguette in de Honda NSX en de volledig Belgische Aston sluit de top 10 af, maar zij verloren goed tien minuten met een losgekomen stoel.

In de Am-Cup geen Christian Kelders meer, die zag de motor van zijn #26 Sainteloc Audi de geest geven, maar met Bernard Delhez hebben we wel een Belg op de tweede plaats. De #9 Target Racing Lamborghini heeft goed een halve minuut achterstand op de merkgenoten van Barwell. In de Group National leidt de #67 Lamborghini van Sarah Bovy.

You may also like
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa
F1 Spa: een overzicht van de gridstraffen