Home > Circuit > Total Spa 24: meer nieuws uit het voorprogramma

Total Spa 24: meer nieuws uit het voorprogramma

  • Xavier Maassen (DVB Racing) was de beste in de eerste manche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, hoewel Ayhancan Guven (Attempto Racing) als winnaar over de meet kwam. De Turk werd bedacht met vijf seconden straftijd voor het overschrijden van de limieten van het circuit. Maassen mocht dus als winnaar naar het podium, nadat onze noorderbuur zijn landgenoot Max van Splunteren (GP Elite) de baas was gebleven in de laatste ronde.
  • Dan Ticktum (Motopark) heeft geprofiteerd van een hectische tweede race van het FIA European F3 Championship in de Ardennen. De beschermeling van Red Bull Racing won voor zijn teamgenoot Fabio Scherer. Prema Racing, dat met zijn vier rijders op pole was gestart, eindigde pas vierde met rookie Robert Swartzman. Daarbovenop was er ook een aanrijding tussen Prema-rijder Ralf Aron en Juri Vips (Motopark), die op het rechte stuk van Kemmel voor de leiding vochten.
  • Rookie Christian Lungaard (MP Motorsport) heeft de eerste confrontatie van de Formula Renault Eurocup op zijn palmares gezet. Hij deed beter dan de Chinees Ye (Josef Kaufmann Racing) en de AustraliĆ«r Piastri (Arden).

(Foto Porsche GT3 Cup Challenge Benelux)

You may also like
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa
F1 Spa: een overzicht van de gridstraffen