Home > Circuit > Total Spa 24: kortnieuws uit de paddock

Total Spa 24: kortnieuws uit de paddock

  • Jehan Daruvala (Carlin) heeft de eerste wedstrijd in het voorprogramma van de Total 24 Hours of Spa op zijn naam geschreven. Hij was drie seconden sneller dan de Spanjaard Alex Palou (Hitech) en elf tellen sneller dan de nieuwe leider in de tussenstand, Prema-rijder Ralf Aron. De Est kreeg de leiding cadeau na de opgaves van zijn teamgenoten en Ferrari Academy-rijders Marcus Armstrong en Guanyu Zhou.
  • Frédéric Makowiecki (Manthey Porsche) wacht zo meteen een zware opdracht tijdens de Super Pole, aangezien de 911 GT3-R van het Duitse team een gridstraf van tien plaatsen krijgt. Romain Dumas beging gisteren tweemaal een snelheidsovertreding in de pitlane en heeft zijn waarschuwingen op die manier opgebruikt.
  • Full Course Yellow-periodes zullen, zoals u in het interview met Laurens Vanthoor kunt lezen, inderdaad maar een minuut duren, voor er wordt overgeschakeld naar de Safety Car. Een kleine groep wagens zal dus in ideale omstandigheden een pitstop kunnen maken, de anderen zullen achteraan moeten aansluiten na hun doortocht in de pitlane.
  • De zege in de eerste wedstrijd van de Lamborghini Super Trofeo was voor onze noorderbuur Kelvin Snoeks en de Brit James Pull (Bonaldi Motorsport). Onze landgenoot Niels Lagrange werd samen met Frederik Schandorff (Leipert Motorsport) zevende algemeen en vierde in Pro.

(Foto FIA F3)