Day

juli 27, 2018

Total Spa 24: Dries Vanthoor overklast concurrentie in Super Pole!

Geen spaander heeft Dries Vanthoor (#1 WRT Audi) heel gelaten van de concurrentie tijdens de Super Pole van de Total 24 Hours of Spa. Onze jonge landgenoot start morgen dus op pole positie voor de 70ste editie van de Belgische klassieker, na een rondetijd die maar liefst zes tienden beter was dan eerste achtervolger Maxime Martin (#62 R-Motorsport Aston Martin).

Total Spa 24: Zolder verdwijnt uit Blancpain Sprint, Kyalami voor IGTC

Stéphane Ratel, oprichter en CEO van SRO, heeft tijdens zijn traditionele persconferentie op vrijdagnamiddag enkele opmerkelijke nieuwigheden uit de doeken gedaan. Voor ons land is er minder goed nieuws, aangezien Circuit Zolder verdwijnt uit de kalender van de Blancpain Sprint Cup en wordt vervangen door een manche op de populaire Red Bull Ring. Kyalami maakt zoals verwacht zijn intrede op de kalender van de Intercontinental GT Challenge (IGTC), die vanaf 2019 bestaat uit vijf wedstrijden op vijf verschillende concurrenten.

Total Spa 24: meer prachtig fotomateriaal uit Francorchamps

Op vrijdag neemt de Total 24 Hours of Spa traditioneel een pauze om zich voor te bereiden om de klassieker in de Ardennen, al is er vanavond wel de warm-up en de Super Pole. We hebben dus nog even tijd om, dankzij onze fotograaf David Noels, met enkele fantastische beelden terug te blikken op de actie op donderdag...

WRC: Tänak leidt, Neuville maakt foutje

Zoals verwacht werd het geen ‘walk in de the park’ voor Thierry Neuville op de eerste dag van de WRC Rally van Finland. In de beginfase kon hij nog aanklampen bij Sébastien Ogier, maar een fout in de vijfde proef kostte hem tijd en Neuville houdt nipt stand in de top 10. Ogier is voorlopig zevende.