Home > #Hoofdnieuws > WRC : Tänak eerste leider in Finland

WRC : Tänak eerste leider in Finland

In Finland is de WRC wedstrijd begonnen met een korte showproef van 2,3 kilometer in Harju. Ott Tänak was daarin met zijn Toyota de snelste, voor onze landgenoot en WK-leider Thierry Neuville.

Neuville was in zijn Hyundai 0,7 seconden trager dan de Est, maar hield wel nipt, voor één tiende van een seconde, de Fransman Sébastien Ogier (Ford) achter zich. Ogier volgt in het WK op 27 punten van Neuville. Andreas Mikkelsen (Hyundai) en Esapekka Lappi (Toyota) maakten de top-5 volledig. Het echte werk in Finland begint vrijdag, met maar liefst tien proeven, goed voor meer dan 125 kilometer tegen de chrono. Thierry Neuville zal heel de dag als eerste van start moeten gaan, een aanzienlijk nadeel in Finland en onze landgenoot zal dus vooral de schade moeten beperken.