Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Duitse merken sterk in training, Machiels vooraan in Pro-Am

Total Spa 24: Duitse merken sterk in training, Machiels vooraan in Pro-Am

De deelnemers aan de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa hebben vanmiddag anderhalf uur de tijd gekregen om in gloeiend hete omstandigheden de wedstrijd voor te bereiden. De beste prestatie was voor de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde in zijn #29 Audi R8 LMS van Montaplast by Land Motorsport. Snelste landgenoot was Frédéric Vervisch op de vierde plek, eveneens aan het stuur van een Audi maar dan ingezet door Saintéloc Racing (#25). Louis Machiels (#53 AF Corse Ferrari) zag zijn bolide helemaal vooraan postvatten in Pro-Am.

Om goed te presteren in de vrije oefensessie van de 24 Uur van Spa moest je over een Duitse auto beschikken, zo blijkt uit de uitslag van deze eerste confrontatie. Audi werd eerste en vierde, terwijl de snelste Mercedes – aan de start gebracht door HTP Motorsport (#84) – twee duizendsten sneller was dan de #34 Walkenhorst BMW van Philipp Eng. Porsche mag wél aan het werk, want beide Pro-exemplaren van de 991 GT3-R kwamen niet zonder problemen door de eerste sessie. Laurens Vanthoor werd zestiende.

Andere Belgen deden het een stuk beter: Fred Vervisch kwam dus op de vierde plek terecht, respectievelijk twee en drie plaatsen voor Maxime Soulet (#8 M-Sport Bentley) en Maxime Martin (#62 R-Motorsport Aston Martin). Ook kampioenschapsleider Dries Vanthoor (#1 WRT Audi) mag tevreden zijn met een top 10-notering.

De #28 Team Lazarus Lamborghini Huracan GT3 reed dankzij de jonge Duitser Nicolas Pöhler naar de beste rondetijd in de Silver Cup, terwijl Marco Cioci (AF Corse Ferrari) onze landgenoot Louis Machiels de beste rondetijd bezorgde in Pro-Am. De #89 AKKA ASP Mercedes die de tussenstand aanvoert in de Am Cup was ook onklopbaar in deze vrije oefensessie van de 24 Uur van Spa.

De debatten werden eenmaal geneutraliseerd na een crash van Abdulaziz Al Faisal (#6 Black Falcon Mercedes) in Blanchimont. Klik hier voor de volledige uitslag.

De Pre-Qualifying voor het hoogtepunt van de Blancpain GT Series vindt plaats om 18.10u. (Foto’s SRO)

You may also like
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
F1: starttijden bekend
WRX: Projekt E begint in Spa
F1 Spa: een overzicht van de gridstraffen