Home > #Hoofdnieuws > Porsche Centrum Eindhoven en Maastricht van start in 24 Uur Zolder

Porsche Centrum Eindhoven en Maastricht van start in 24 Uur Zolder

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In het weekend van 11 en 12 augustus voegen Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Centrum Maastricht, de officiële Porsche dealerorganisaties voor Noord-Brabant en Limburg, een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke autosporthistorie van het bedrijf. Met een volledig eigen inschrijving, onder de naam Team Porsche Eindhoven – Maastricht, maakt de dealergroep met een nieuwste generatie 911 GT3 Cup haar debuut in de 24 Uur van Zolder, de bekende en historische langeafstandsrace op het circuit gelegen nabij het Belgische Hasselt.

Achter het stuur van de 485 pk sterke Porsche 911 nemen vijf coureurs plaats, waaronder Ad Geerts en Luc Vanderfeesten, de directeur/eigenaren van beide Porsche Centra. Zij worden daarbij ondersteund door drie toprijders uit de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Jesse van Kuijk, Max van Splunteren en regerend kampioen Xavier Maassen. Technische ondersteuning komt van het Belgische DVB Racing, eveneens regerend kampioen in de Cup Challenge Benelux en de algemene winnaar in de voorgaande editie van de 24 Uur van Zolder.

“Een droom die uitkomt, dit stond al heel lang op mijn bucket-list”, legt Luc Vanderfeesten enthousiast uit. “De 24 uur van Zolder is een wedstrijd die ik al jarenlang op de voet volg en is hét autosporthoogtepunt van Vlaanderen. Dat ik nu zelf met een Porsche 911 aan de start verschijn voelt heel bijzonder. En spannend, want het is mijn eerste wedstrijd ooit. Gelukkig heb ik mij zeer degelijk voorbereid, onder andere met een uitgebreide training door de Porsche fabrieksrijders- en ingenieurs op het circuit van Jerez in Spanje. En heb ik inmiddels vele trainingsrondes afgelegd op Zolder, in het echt én in een professionele simulator.”

Ook Ad Geerts kijkt vol verwachting uit naar het evenement. “Ik ben heel trots dat we dit als sportiefste Porsche dealer gaan doen, het past perfect bij onze bedrijven en bij het DNA van ons merk”, aldus Ad, zelf al enige jaren een bekend gezicht in de klassieke autosport. “Het is geweldig om met de snelheid,  ervaring en adviezen van Jesse, Max en Xavier dit avontuur aan te gaan. Een 24-uurs race blijft echter een unieke uitdaging, een echte slijtageslag, en daarom is ons doel vooral om uit de problemen te blijven en de finish te halen. Lukt dat, dan maken we zeker kans op een goede klassering.”

De 24 Uur van Zolder begint op woensdag 9 augustus met de administratieve controles en de drukbezochte parade naar het plein voor het gemeentehuis van Heusden-Zolder. Op donderdag 10 augustus vinden alle vrije en kwalificatietrainingen plaats, inclusief een twee uur durende nachttraining. De start van de 24 uursrace is vervolgens om 16.00 uur op zaterdag 11 augustus, voorafgegaan door een programma met diverse races. De deelname van Team Porsche Eindhoven – Maastricht zal te volgen zijn op de Social Media kanalen van Porsche Groep Zuid. Interesse om de race te bezoeken en het team van dichtbij aan te moedigen? Porsche rijders kunnen hun kaarten eenvoudig kopen via de Porsche24-app. Ook zijn er kaarten beschikbaar via de websites van Porsche Centrum Eindhoven en Porsche Centrum Maastricht.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Car-design-pressrelease.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede