Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne allerlaatste in Hockenheim

Vandoorne allerlaatste in Hockenheim

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Vrijdagochtend begon met de besttijd voor Daniel Ricciardo en de Red Bull. Veel zoden zal het allemaal niet aan de dijk brengen voor de Australiƫr want hij vertrekt sowieso vanuit de laatste positie op zondag, dat is nu al geweten.

Ricciardo raapt immers 20 strafplaatsen voor het vervangen van de aandrijfgroep (MGU-K), de batterij en de aandrijflijn van de Red Bull bolide. Stoffel Vandoorne legde maar 14 rondes af en spendeerde veel tijd in de pits met werk aan de afstelling. Hij klokte de laatste tijd op bijna 3 seconden van de leider. Ook Alonso bleef lang en dikwijls in de pits, legde maar 13 rondes af maar plaatste zijn McLaren wel op een 12de tijd, op slechts 2 seconden achterstand.

Max Verstappen tekende voor de besttijd in de tweede vrije sessie van deze vrijdag. Met 1’13″085 verbrak hij het pisterecord op Hockenheim, dat al sedert 2004 op naam stond van Michael Schumacher. Verstappen bleef voor aan het Mercedes duo Hamilton (1’13″111) en Bottas (1’13″190). Vettel zette de Ferrari op de vierde stek.

En Stoffel Vandoorne? Die was weer laatste, met een 1’15″454, al reed hij deze keer wel 34 rondes. Alonso deed het drie plaatsjes beter.

(foto: redbullf1.com)

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Nieuws in de rand:

  • In de marge van deze GP van Duitsland verlengde Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes tot einde 2020.
  • Verder gaf Haas te kennen dat zij binnen twee weken de F1 testritten in Hongarije zullen overslaan.
  • De FIA tenslotte besliste afgelopen week dat er vanaf 2021 zal worden overgegaan naar 18-duims wielen. Die komen in de plaats van de huidige 13-duims. De wielen worden groter, de banden dus ook. Er zal worden teruggegaan naar de eenvoudige typebenamingen met soft, medium en hard. Gedaan dus met de ridicule benamingen als super-ultrasoft en ultra-ultrasupersoft…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]