Home > Circuit > Total Spa 24: Speedlover opnieuw met schitterende 911

Total Spa 24: Speedlover opnieuw met schitterende 911

Nooit twee zonder drie. Na de Porsche ‘Project #230’ verwijzend naar de legendarische 917 van Le Mans en de smurfen vorig jaar, beslisten Pierre-Yves Paque en Grégory Paisse om ook voor de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa iets bijzonder te ondernemen.

Het concept blijft van kracht en net als twaalf maanden geleden komen ze uit in de ‘Group National’, om hun titel te verdedigen. Ook doen ze opnieuw beroep op de kunde van Speedlover en André Van Hoof om de wagen in te zetten en dat uiteraard met een Porsche 991 GT3 Cup ‘Gen.2’ met een 4-liter krachtbron achteraan. Wat uiteraard ook van belang is, is de look van de wagen en uiteraard de twee bijkomende namen in de Porsche 911.

We hebben er wat langer over gedaan, maar we huldigen met onze decoratie dit jaar drie elementen”, leggen Pierre-Yves en Greg uit. “2018, dat is het jaar van de 70ste verjaardag van Porsche en de 70ste editie van de 24 Uur van Spa. Dus rijden we met het startnummer #70. Maar er waren ook de prestaties van onze Rode Duivels in de wereldbeker voetbal in Rusland, wat we verwerken in de hashtag die we gebruiken, op basis van #wearebelgium… Wij doen het met #weare24H, wat ook in het groot op de voorzijde van de wagen staat. Op de zijkanten van de wagen met links vooral rood en rechts vooral zwart, vinden we de namen van de bochten van het Circuit van Spa-Francorchamps, een circuit dat we zo waarderen. De stippenlijnen zijn dan weer een knipoog naar de 911 RSR ‘Pink Pig’ en de 917 uit de jaren ‘70. Het lijkt een verrassende mix, maar het werkt.” Het wordt dus een schitterende wagen, wat meteen zal duidelijk worden tijdens de parade van woensdagavond naar het hart van Spa.

Ervaring zat

In de 911 van Paque en Paisse vinden we dit seizoen een Fransman en een Luxemburger! “Bob Wilwert is een man uit Luxemburg met ervaring in de Porsche Carrera Cup Duitsland”, leggen de beide Belgen uit. “Hij kent het team, want hij reed eerder de 24 Uur van Dubai, en in het verleden ook de 24 Uur van Barcelona. Gilles Petit is een gentleman-driver die heel wat ervaring in dit soort proeven heeft. Het is een evenwichtig team dat de zege van vorig seizoen in de ‘Group National’ wil herhalen.

De concurrentie in de categorie komt van Porsche en een Lamborghini Huracan Super Trofeo met onder meer de Belgische Sarah Bovy. “We rekenen op SRO, dat van de Balance of Performance een erezaak maakt, om de kansen tussen de Lamborghini en de Porsche in evenwicht te brengen. Als dat zo zal zijn, krijgen we een leuke race”, weten Pierre-Yves Paque en Grégory Paisse.

We gaan het hoe dan ook van dichtbij opvolgen, en afspraak in de Ardennen voor een jubileumeditie van de Total 24 Hours of Spa!

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede