Home > #Hoofdnieuws > Winst voor Michelisz, podium voor Vervisch

Winst voor Michelisz, podium voor Vervisch

Norbert Michelisz (Hyundai) heeft op de Slovakiaring de derde race van het weekend in de World Touring Car Cup (WTCR) gewonnen. Onze landgenoot Fred Vervisch (Audi) werd knap derde.

Dankzij zijn vierde overwinning tijdens de tweede race op zaterdag nam Gabriele Tarquini (Hyundai) de leiding in de puntenstand over van zijn merkgenoot Yvan Muller. Op zondag liep het minder voor de Italiaan, want net als andere toppers zoals John Filippi (Cupra), Benjamin Lessennes (Honda), Esteban Guerrieri (Honda), Mehdi Bennani (VW), Jean-Karl Vernay (Audi), Norbert Nagy (Cupra), Gordon Shedden (Audi), Nathanaël Berthon (Audi) en Yvan Muller (Hyundai) zag hij de finishvlag niet.

Adembenemend

Vooraan kwam de overwinning van Michelisz niet echt in gevaar. OokAurélien Comte kende een rustige finish en kwam met zijn Peugeot als tweede over de meet. De strijd voor de derde plaats was adembenemend en onze landgenoot Fred Vervisch wist de Hyundai van Thed Björk nog nipt achter zich te houden. De Tsjech Petr Fulin vervolledigde met zijn Cupra knap de top vijf.

Denis Dupont (Audi) kwam in tegenstelling tot Benjamin Lessennes wel aan de finish maar kwam niet verder dan de zestiende plaats.

Foto © Joël Vanderzijpen

You may also like
WTCR 2022: Hyundai Motorsport toont de Elantra
WTCR Portugal: zeges voor Ehrlacher en Tassi
GT World Challenge: enkele cijfers voor de start
WTCR: Norbert Michelisz verdedigt zijn titel in een Hyundai i30