Home > Circuit > Aston Martin en Join the Belgians

Aston Martin en Join the Belgians

Het was een tijdje geleden dat we de Belgische Aston Martin Vantage GT3 nog op een circuit zagen, maar ondertussen is het project van Aston Martin Brussels en Join the Belgians, in samenwerking met de Jan Vertonghen Foundation en de Federale Overheid goed en wel van start gegaan.

Na een deelname aan de Belgische manche van de International GT Open eerder dit voorjaar, volgde gisteren de testdag van de Total 24 Hours of Spa en die testdag verliep zonder problemen voor het team dat eind juli van start zal gaan in de grootste GT-race van de wereld. Het team maakte op de testdag ook bekend wie de vier rijders achter het stuur van de schitterende Britse GT zullen zijn: Koen Wauters, Tim Verbergt, Sam Dejonghe en Nicolas Vandierendonck.  Het was een spannend moment, de eerste meters tijdens de testdag met het oog op de 24 Uur van Spa einde juli. Tim Verbergt nam de auto in handen en stuurde de Britse GT3 weer de Raidillon op.

Tim verbergt: “Een zalig gevoel… Het is alsof je weer 20 bent en opnieuw aan je carrière begint, dit is een waanzinnig mooie auto en we nemen met vier Belgen deel aan de grootste GT-race ter wereld, in eigen land. Dat ik daar deel mag en kan van uitmaken, vind ik echt ongelofelijk en ik ben dan ook alle betrokkenen ontzettend dankbaar. Ik heb de nodige kilometers afgewerkt en eerlijk, we hebben nog wel wat werk hoor, maar we hebben parallel ook de nodige ambities. We starten met ons team in de klasse Pro/Am en we doen niet mee om te figureren. Ik denk dat iedereen die bij het project betrokken is, deze Belgische wagen zondagnamiddag aan de finish wil zien op een mooie ereplaats en waarom niet dromen van een podium?”

Sam Dejonghe: “Ik maak mijn debuut in de 24 Uur van Spa, alleen dat al doet een mens dromen en dat dan gebeurt in een omgeving met vier Belgische rijders, een Belgisch team, steun van de Belgische overheid, maar ook met de betrokkenheid van de foundation van een… Rode Duivel, maakt van dit gebeuren iets onvergetelijk. Ik ga me nu enorm op de race voorbereiden en wil het team zo goed mogelijk bijstaan, op alle mogelijke manieren.”

Nicolas Vandierendonck: “Ik bekijk dit initiatief als sportman en als ondernemer, met tweemaal een positief gevoelen. Mijn sporthart zegt dat we zeker niet komen om te figureren en als ondernemer vind ik de positieve uitstraling voor ons land belangrijk. Maar er is ook die kinderdroom… van start gaan in de 24 Uur van Spa. In deze Pro/Am klasse zullen de beide bronzen rijders, Koen en ikzelf, een belangrijke rol in het uiteindelijke resultaat spelen en op mij kan het team alvast rekenen.”

 Koen Wauters was omwille van professionele verplichtingen niet op de testdag aanwezig, maar zal later met de Aston Vantage GT3 kennismaken. 

Het project

Join the Belgians is de officiële naam van het project achter de deelname van een zuiver Belgisch team aan de komende Total 24 Hours of Spa en die naam is niet toevallig gekozen. Zo is er een opvallende samenwerking met de Federale overheid in het kader van de actie www.eigenzinnigfenomenaal.be, 99 redenen waarom ons land zo schitterend is.  Maar er is meer, ook Jan Vertonghen, een van dé sterkhouders van onze nationale voetbalploeg die nu richting Rusland trekt voor het WK Voetbal, steunt de deelname van de schitterende Aston Martin. De Jan Vertonghen Foundation ontplooit diverse initiatieven waarin kinderen gemotiveerd worden om aan sport te doen: www.janvertonghenfoundation.com

(persbericht)

You may also like
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
F1: Aston Martin maakt datum voor voorstelling van AMR23 bekend