Home > Circuit > 25 Hours VW Fun Cup: zonder Superpole maar met reuzenscherm

25 Hours VW Fun Cup: zonder Superpole maar met reuzenscherm

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De – nipte – kwalificatie van de Rode Duivels voor de kwartfinale van de Wereldbeker heeft laaiend enthousiaste reacties losgeweekt in België. En de wedstrijd tegen Brazilië, geprogrammeerd op vrijdag om 20 uur, brengt een luxeprobleem met zich mee voor de organisator van de 25 Hours VW Fun Cup.

We hebben de Super Pole een hele tijd geleden gepland, maar die valt nu samen met de match van de Duivels”, legt Marc Van Dalen uit, CEO van Kronos Events. “Door de kwalificatie van de Belgen hebben we beseft dat die Super Pole waarschijnlijk een probleem zou vormen voor de deelnemers, die allemaal gemotiveerd zullen zijn om de Duivels te steunen. Een kleine steekproef bij enkele teams heeft die gedachtegang snel bevestigd… Daarom hebben we de plannen aangepast!

Iedereen kan ons nationaal elftal komen aanmoedigen aan de beroemde drankstand van ‘l’Arbre qui tue’, waar Fred Bouvy en de staff van Kronos Events alle deelnemers en teams opwachten om de wedstrijd te volgen op een reuzenscherm!

Dankzij onze partner Panini krijgen alle rijders, maar ook alle baanposten en pit officials, de officiële armband van de Rode Duivels”, verheugt Marc zich. “Het wordt een groot feest, met fun als sleutelwoord, en we kunnen dus zeggen dat de paddock van de 25 Hours de Rode Duivels zal aanmoedigen op vrijdagavond. Stel je de sfeer eens voor mocht België winnen van Brazilië…

De startgrid voor de race wordt dus bepaald aan de hand van de gecombineerde uitslag van twee kwalificatiesessies. Opgepast, die sessies beginnen op een ander tijdstip, op vrijdag van 12.25u tot 14.25u en van 17.45u tot 19.15u. Aan de start van de 25 Hours werd uiteraard niet geraakt, die wordt nog altijd gegeven om klokslag 16 uur op zaterdagnamiddag.

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
Fun Cup 25: de cijfers van een recordeditie
Fun Cup 25: Cédric Bollen naar derde pole
Fun Cup 25: de come-back mannen