Home > #Hoofdnieuws > Stemmen uit de paddock na Zolder Superprix 2018

Stemmen uit de paddock na Zolder Superprix 2018

Dit weekend stond er op Circuit Zolder heel wat autosport op de agenda en de protagonisten van de diverse races hadden uiteraard hun visie op het gebeuren na de wedstrijden. Wij pikten er al enkele uit voor u met foto’s van Joël Vanderzijpen.

Steve Vanbellingen (zesde in Belcar klasse 1, met Comparex Racing by EMG Motorsport Porsche): “We hebben vooral op vlak van de banden een belangrijke stap voorwaarts gezet en die stap loonde in Zolder, afgelopen weekend, al enorm. De wagen is veel minder nerveus op de ‘neus’ en dat maakt rijden zowel voor één snelle ronde als voor de duur van een stint veel efficiënter. De winst die we daar maken betekent dat we nu vol mee in het peloton kunnen racen. We werden zesde in een sterk bezette klasse met twaalf wagens, dat betekent de eerste helft van de rankschikking en niet eens zo ver van de podiumplaatsen. Ik denk dat een iets betere strategie tijdens de wedstrijd zeker nog één à twee plaatsen winst kan opleveren, terwijl ook wij met de auto nog marge hebben.”

Koen Wauters (tweemaal tweede in Supercar Challenge met DVB RACING Porsche): “Ik had het gisteren al aangegeven, dit is voorlopig het best mogelijke tegen de BMW M4 Silhouette. We hebben opnieuw gedaan wat we moesten, met name strak rijden, geen fouten maken en de rest van het sterke Porscheveld achter ons houden. Ik kon in mijn openingsronde een aantal plaatsen goedmaken na een intense start. Vervolgens heb ik met de Porsche een goede race afgewerkt, ook met het oog op de rijbeurt van mijn broer. Die heeft dan ook foutloos gereden en zo scoren we een tweede opeenvolgende tweede plek, het derde podium van het seizoen al. Ik kijk alvast uit naar de volgende races van de Supercar Challenge.”

Ward Sluys (drie zeges dit weekend): “Dit zijn drie zeges die ik te danken heb aan schitterend teamwerk, fantastische wagens en uiteraard prima teamgenoten. Ik denk niet dat ik al een dergelijk weekend heb afgewerkt in mijn autosportloopbaan.”

Wim Spinoy (winst in belcar 3 met SBM Racing by SRT Mercedes): “Met dank aan Ward, die me geweldig coacht en een super teamgenoot is. Dank ook aan de goede strategie van Patrick en Niels Selleslagh en de rest van SRT, het team dat ons mee aan dit succes heeft geholpen. Je voelt dat SRT op jaren ervaring kan bogen en wij profiteren daar mee van. Ik kijk alvast naar de rest van het seizoen uit!

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen