Home > Circuit > Wittmann wint thuisrace, DTM weer helemaal open

Wittmann wint thuisrace, DTM weer helemaal open

Op de Norisring heeft tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann voor BMW de tweede DTM-race van het weekend gewonnen. Wittmann haalde het nipt voor Edoardo Mortara en Daniel Juncadella, beide in een Mercedes. Bruno Spengler (BMW) en Lucas Auer (Mercedes) pikten de overige top-5 plaatsen mee.

Het DTM-kampioenschap is na deze achtste race van het seizoen weer helemaal open, want Timo Glock (BMW) scoorde amper één punt met een tiende plek en Gary Paffett (Mercedes) kwam helemaal niet in het stuk voor. Paffett blijft wel leider in het kampioenschap, met 99 punten, maar ziet Mortara naderen top op zes eenheden, terwijl Wittmann en Glock op zeven punten staan. Ook Paul Di Resta telt amper 12 punten minder dan de leider in het kampioenschap.

Van 13 tot en met 15 juli is het DTM te gast in Zandvoort.

You may also like
In een notendop: GT
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
In een notendop: GT en DTM