Home > Rally > BRC > Eindelijk Deveux in Ieper

Eindelijk Deveux in Ieper

Ook het “nationale” gedeelte van het Historics gebeuren in Ieper werd een afvallingsrace. Met een deel van de tenoren onderweg in het FIA-gebeuren was dit een uitgelezen kans voor een aantal anderen om te schitteren. Christophe Merlevede nam al snel de leiding met de BMW M3 maar liep tegen een mechanisch probleem aan, op KP7. Dat opende de weg naar de zege voor Dirk Deveux en Kris d’Halleine op de Ford Escort. Zij eindigden voor de Porsche 911 van Lacour-Casier en de eigenzinnige Mercedes 500 SL van Van Haverbeke en Deplancke.

Het is spijtig dat Merlevede moest opgeven“, zei Limburger Deveux op het winnaarspodium. “Het is altijd leuker als de strijd op de baan wordt gestreden. Nu viel hij uit, en op dat moment lag de weg naar de overwinning voor ons wijd open. Na vele jaren proberen op Ieper is het ons dan uiteindelijk toch gelukt! Dit jaar is een overgangsseizoen voor ons. Pas in 2019 gaan we weer volop voor het Belgische kampioenschap met onze nieuwe wagen, een Ford Sierra. Het is nieuws dat al een tijdje bekend is, maar het project neemt wat meer tijd in beslag dan we hadden verwacht.

Een mooie zege ook voor copiloot Kris D’Alleine, zelf geboren in Ieper. “Veertien keer heb ik het geprobeerd“, juicht een dolblije Kris D’Alleine. “Het is nu eindelijk gelukt. Deze morgen gingen we vol in de aanval op Kemmel, om de achterstand van gisteren was in te lopen. We pakten er vijf seconden op Merlevede. Maar in realiteit kunnen we niet veel beginnen tegen de M3. Op Zillebeke bijvoorbeeld waren we dan weer minder goed en liep hij uit. Maar we beslisten om, ondanks alles druk te blijven zetten. Toen hij uitviel kregen we de leiding in handen en dan was het zaak om de wedstrijd uit te rijden…

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50