Home > #Hoofdnieuws > Hamilton pakt pole voor Franse GP

Hamilton pakt pole voor Franse GP

Ondanks wat lichte regenval pakte Lewis Hamilton zonder veel problemen pole position voor de eerste Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk in tien jaar.

De Brit klopte in Paul Ricard zijn teamgenoot Valtteri Bottas en WK-leider Sebastian Vettel. Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo plaatsten zich tussen Vettel en zijn teamgenoot Kimi Raikkonen op de plaatsen vier en vijf.

Ook Carlos Sainz (Renault), de indrukwekkende Charles Leclerc (Sauber), Kevin Magnussen (Haas) en Romain Grosjean (Haas) kwalificeerden zich binnen de top tien. Die laatste zorgde er wel voor dat het derde en laatste kwalificatiegedeelte even op rood ging na een crash.

McLaren in achterhoede

McLaren kwam er opnieuw niet aan te pas en was zestiende met Fernando Alonso en achttiende met Stoffel Vandoorne. Die laatste schuift wel een plaatsje op door een gridstraf voor Toro Rosso-rijder Brendon Hartley.

Foto © Mercedes AMG F1