Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Thierry Neuville

Autosportwereld.be sprak met Thierry Neuville

In het westen van onze land maakt rallyminnend Belgiƫ zich voor de jaarlijkse Ypres Rally. Het is niet alleen de traditionele topaffiche van het Belgian Rally Championship, maar dit seizoen staat er voor het eerst een WK-leider aan de start en dan nog een landgenoot: Thierry Neuville.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul doen dat met een ‘light’ versie van hun Hyundai i20 WRC, de Hyundai i20 R5. “De auto kost een kwart van de auto in het WK en is op alle vlakken uiteraard de mindere van onze auto“, legt Neuville uit, die al negenmaal zegevierde in een WK-rally, maar nog nooit in Ieper won. Of hij dan de gedoodverfde favoriet is, is de vraag die zich opdringt. “Uiteraard gezien onze status, maar wij moeten ons aan de wagen aanpassen, hebben weinig voorbereiding gehad en de concurrentie, met de Belgen Vincent Verschuren en Kris Princen, maar ook WK-rijder Bryan Bouffier voorop, kent dit parcours in Ieper veel beter en zij rijden continu met de wagens van het ‘R5’ reglement en op dit soort wegen, waar wij weinig op asfalt rijden. We gaan hier zeker niet met de vingers in de neus winnen en bovendien heeft deze wedstrijd sportief natuurlijk niet het belang van een WK-rally. Ik rij hier vooral om de Belgische fans te ontmoeten en omdat de wedstrijd voor de Belgische invoerder van Hyundai erg belangrijk is.

En de Rode Neuzen-actie? “We hebben nu al meer dan 3500 euro opgehaald met veiling van de codrive en dat ligt me erg nauw aan het hart.

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC Monte-Carlo – Martijn Wydaeghe: “Wij willen voor de titel meevechten”
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
WRC 2023: eindelijk de hoogste graal voor Neuville?