Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Een week na Le Mans herneemt de autosport wereldwijd zijn ritme van de weken voor de Franse klassieker of met andere woorden, het wordt weer druk.

De F1 trekt na jaren weer naar Frankrijk, waar op de omloop van Paul Ricard zal gereden worden, meteen een kans voor Stoffel Vandoorne om de negatieve spiraal van de voorbije weken om te buigen. Ook F2, GP3 en de Porsche Supercup zijn in het zuiden van Frankrijk aanwezig.

Nog een WK-meeting is er in Portugal, waar de vijfde WTCR-manche van het seizoen wordt verreden, met uiteraard de Belgen. Benjamin Lessennes, Fred Vervisch en Denis Dupont hebben zo ieder hun eigen ambities hebben.

In Duitsland is er dan weer de derde manche van de VLN, maar ook de DTM en Europese F3 op de Norisring. In Misano zien we dan weer Blancpain Sprint GT3 en de Europese GT4, met uiteraard tal van Belgen en Belgische teams.

Vermelden we ook nog de BTCC in Croft en de Indy Car op Road America.

Last but not least is er uiteraard de Rally van Ieper, de zesde manche van het Belgian Rally Championship, maar daar leest u op onze website elders alles over.