Home > #Hoofdnieuws > Alonso en co weer naar de leiding

Alonso en co weer naar de leiding

De 86ste editie van de 24 Uur van Le Mans heeft tijdens de nacht weinig ingrijpende veranderingen gezien. Vooraan leidt nu wel de #8 Toyota TS050 Hybrid van Alonso, Buemi en Nakajima, ondanks de tijdstraf van net na middernacht, maar verder is de tussenstand bijna een kopie van goed enkele uren geleden.

Heel de nacht lang is het verschil tussen beide de Toyota kleiner geworden, onder meer door een schitterende drievoudige stint van Fernando Alonso en uiteindelijk pakte Sébastien Buemi rond zeven uur de leidersplaats weer in. De Zwitser heeft zo’n twintig seconden bonus op de zusterwagen. De Rebellion #3 met Thomas Laurent achter het stuur is nog steeds derde, voor de andere Zwitserse LMP1.

In LM P2 leidt de Oreca 07 van G-Drive Racing nog steeds, voor de Ligier JS P217 van Panis Barthez Competition en de Alpine A470. Porsche domineert de GTE Pro met Laurens Vanthoor nog steeds vooraan, voor de Porsche #91 en de beide Ford GT van Joey Hand en Tony Kanaan. De BMW M8 GTE #82 kende een crash, waardoor de troepen uit München nu volledig in de touwen liggen.

In GTE Am verloren we de Ferrari 488 GTE JMW Motorsport na een crash vooraan, en de leider is nog steeds de Porsche #77 van Dempsey-Proton Racing.

 

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen