Home > #Hoofdnieuws > Maxime Martin verwacht moeilijke race

Maxime Martin verwacht moeilijke race

Zeven jaar geleden al maakte Maxime Martin zijn debuut in Le Mans met een prototype Lola Aston Martin van het Belgische team Kronos. Toen was een knappe zevende plek het eindresultaat. Dit jaar is Maxime Martin weer in Le Mans, maar dan met een fabriekswagen van hetzelfde Britse merk in de klasse GT.

Foto: Jurgen Evers

Het is geweldig om voor zo’n prestigieus merk in Le Mans te racen. Aston Martin is een deel van de legende van Le Mans en dat merk je alleen al aan de horde Britse fans“, vertelt de Brusselaar enthousiast. Bovendien wacht Martin de zware taak om te zorgen voor een topprestatie nadat het merk vorig jaar de zege in de GT-klasse in Le Mans behaalde. Toen gebeurde dat in een bloedstollende finale, waarin pas in de laatste ronden over winst en verlies werd beslist.

To BoP or not

Echter, de opdracht wordt moeilijk voor Aston Martin, want de gloednieuwe racewagen leek in Spa, tijdens de eerste manche van het WK uithouding en tijdens de testdag twee weken geleden geen maat voor de concurrentie van Porsche, Ford GT, BMW, Ferrari en Corvette. Ondertussen hebben de verantwoordelijken van de wedstrijd en het WK, de FIA, de waardeverhoudingen tussen de wagen – de zogeheten Balance of Performance – aangepast, waardoor de Aston meer competitief zou moeten zijn. “We hebben meer vermogen en de concurrentie kreeg wat gewicht, waardoor de competitie alvast meer open zou moeten zijn.”

Familiegeschiedenis

Niet alleen Aston Martin, maar ook… Martin is ook een naam met een historiek in Le Mans. In 1980 reden zijn vader Jean-Michel en zijn oom Philippe immers naar een derde plaats algemeen met een Franse Rondeau prototype.

Ik was nog niet geboren, maar ik wil zeker ook eens van de champagne hier proeven“, vertelt Maxime. “Maar ik denk dat het dit jaar moeilijk zal worden. Het team heeft een enorme ervarin en mijn teamgenoten Alex Lynn en Jonathan Adam zijn geweldige rijders. We hebben er al 40.000 km testkilometers opzitten, waardoor de betrouwbaarheid op de afspraak zou moeten zijn. Maar voor mij zijn Ford en Porsche (met onder meer Laurens Vanthoor) favoriet. Maar, het blijft een enorme strijd en de race moet uiteraard gereden worden.

You may also like
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters