Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor openhartig in Le Mans

Laurens Vanthoor openhartig in Le Mans

België heeft enkele toppers als het op GT-race aankomt en één van is zonder twijfel Laurens Vanthoor. De Limburger start zaterdag om 15u00 als één van de topfavorieten in de klasse LMGTE Pro in de 86ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Vanthoor deelt een wel erg bijzonder Porsche 911 RSR met Michael Christensen en Kevin Estre. Voorlopig is Vanthoor tweede in zijn categorie.

Foto’s: Jurgen Evers, Porsche

Maar dat zegt niets”, vertelde de voormalige winnaar van de World Cup GT. “We rijden de chrono’s met nieuwe banden en een bijna lege benzinetank, tijdens de race gebeurt dat uiteraard nooit en dus is het afwachten hoe de lange race zal evolueren.” Vanthoor valt zonder meer op in Le Mans, ook als hij niet vooraan zou rijden. De wagen van de Limburger heeft immers een zeer opvallende decoratie, met een verwijzing naar een Porsche 917 (Willi Kauhsen – Reinhold Joest) die al in 1971 racete. De toenmalige Porsche designer Anatole Lapine liet de auto volledig roze ‘schilderen’ en bovendien kregen de diverse delen van de wagen de namen van de eetbare delen van een varken. “Het is geweldig dat Porsche, dat dit jaar 70 wordt, zo’n initiatief neemt”, gaat Vanthoor verder. “Ik was toen nog niet geboren, maar het maakt deel van de rijke geschiedenis van het merk uit. Ook onze garagebox heeft een retrolook meegekregen en onze teamgenoten rijden in de kleuren van de wagen waarmee Jacky Ickx voor Porsche Le Mans, verwijzend naar een sigarettenmerk.

“Er zijn nog schitterende races”

Laurens Vanthoor maakt echter ook een kanttekening bij Le Mans, typerend voor de Porsche-rijder die niet verlegen zit om een duidelijke mening: “Le Mans is uiteraard een zeer grote race en ik zou zondag zeer graag op de eerste plaats staan, maar het is zeker niet de enige moeilijke uithoudingsrace. Wedstrijden als de 24 Uur van de Nürburgring en Spa verdienen evenveel respect en aandacht. Bovendien is men bezig om het circuit, onder het mom van de veiligheid, aan te passen, waardoor een deel van de uitdaging wegvalt. Nu goed, het blijft een uitdaging en we gaan er alles aan doen om met Porsche te winnen.”

En dan Spa

Laurens Vanthoor zal er ook in Spa bijzijn. De Limburger doet dat in een Porsche 911 van KÜS Team75 Bernhard, samen met teambaas Timo Bernhard. “Ik wil Laurens er absoluut bij”, aldus de Duitse voormalige wereldkampioen uithouding. “Wie de derde rijder zal worden, weten we nog niet.”

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede