Home > #Hoofdnieuws > NWES E2: Dumarey tweede met nieuwe motor

NWES E2: Dumarey tweede met nieuwe motor

De Elite 2 mocht gisterenavond op het Indy circuit van Brands Hatch het derde NASCAR Whelen Euro Series weekend afsluiten en deed dat traditiegetrouw met een herstart.

De eerste wagens waren nog maar net vertrokken of achteraan het peloton hingen al drie wagens in elkaar. Onze landgenoot Guillaume Dumarey vertrok thans van op de pole, maar slaagde ook bij de herstart om zijn positie te behouden maar het was rookie Florian Venturi die Dumarey ronden lang dicht op de hielen zat. Uiteindelijk moest Dumarey in de 15de ronde de eerste positie afstaan aan de Fransman die vervolgens van het peloton wegreed en bij de finish maar liefst 7.6 seconden voorsprong had opgebouwd. Dumaray kon zijn tweede plaats met succes verdedigen en eindigde bijgevolg tweede, voor Freddy Nordstrom.

“Na ItaliĆ« had ik thans gehoopt op een nieuwe overwinning want het was gisteren vaderdag,” zei Dumarey. “Ik had ’s morgens mijn vader opgebeld en ik had hem laten weten dat ik voor hem zou gaan winnen, maar een tweede plaats is natuurlijk ook niet slecht.”

Huzarenstuk

Dat het team van PK Carsport goed op elkaar ingespeeld is bewees het gisteren. Met de poort dicht en de deuren toe was de crew druk bezig om de motor, die er tijdens de Elite 1 race van Anthony Kumpen de brui aan gaf, te vervangen. Het team slaagde daar wonderwel in want op een kleine twee uren werd de motor vervangen en dat is natuurlijk een prachtige prestatie.

Onze andere Belgen

Guillaume Deflandre, winnaar van de eerste race op zaterdag was ook gisteren goed in vorm en eindigde nog net in de top 5. Pedro Bonnet reed eveneens een mooie race en nam P10 voor zijn rekening. Achter Bonnet volgden nog heel wat landgenoten met Jerry De Weerdt, tevens opnieuw de winnaar binnen de ‘Legend Trophy’, op een een 12de plaats gevolgd door Maxim Pampel en Tom Boonen op 14. Diederik Ceyssens werd 18de.

BRC Haspengouw: stemmen voor de start
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen