Home > #Hoofdnieuws > Hell, de volgende stop voor het WK Rallycross

Hell, de volgende stop voor het WK Rallycross

Het Noorse Hell nabij Trondheim vormt volgend weekend het decor voor de vijfde manche van het Wereldkampioenschap Rallycross. Naast het WK is er ook de klasse RX2, met Guillaume De Ridder, en komen de Super1600- en Touringcarrijders in actie in het kader van het Europese kampioenschap. Bij die Touringcars zien we met Steve Volders en Filip Baelus ook nog twee  landgenoten op de deelnemerslijst.

In het WK is Alexander Wurz, ex-winnaar in Le Mans, de blikvanger. In navolging van zijn vader Franz Wurz proeft dus deze ex-F1-rijder van rallycross. Wurz zal een Ford Fiesta van MJP Racing besturen. Voor de winst lijkt het dat we opnieuw moeten uitkijken naar de “grote drie” teams, met name Audi, Peugeot en Volkswagen. De onderlinge verschillen zijn klein. De Zweed Johan Kristoffersson was de voorbije vier wedstrijden voor Volkswagen dan wel reeds drie maal goed voor winst, de anderen waren nooit veraf. De Fransman Sébastien Loeb weet na Mettet ook weer wat winnen is. Daarenboven werken Andreas Bakkerud (Audi) en Petter Solberg (Volkswagen) een thuiswedstrijd af. Zondagnamiddag weten we voor wie Hell 2018 de hemel is.

De RX2-rijders zijn in Hell aan hun derde wedstrijd toe. Onze landgenoot Guillaume De Ridder toonde zich de voorbije wedstrijden steeds  een potentiële winnaar maar had op zijn zachtst gezegd het geluk nog niet aan zijn zijde. Keert het tij in Noorwegen? Ondertussen voert zijn Zweedse teamgenoot bij OMSE, Oliver Eriksson, de stand aan.

Geen Belgen in Super1600. Sinds Davy Van Den Branden in 2015 waagde geen enkele landgenoot zich nog aan een volledig Europees avontuur in deze klasse. Het is de Let Artis Baumanis die zijn leidersplaats verdedigt met de Skoda Fabia.

In Touringcars zien we Steve Volders (Ford Fiesta) en Filip Baelus (Volvo C30) na Mettet opnieuw aan het werk in de tweede en meteen voorlaatste manche voor deze klasse. Begin juli weten we na Höljes (Zweden) reeds wie de Europese kampioen is in wat wellicht het laatste jaar is van deze klasse op het Europese front. Het is trouwens Volders die met 26 punten leidt na de opener in Mettet.

Vrijdag om 17u reeds is er de eerste heat voor Touringcars en Super1600. Vanaf zondagnamiddag zijn de finales gepland.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw