Home > #Hoofdnieuws > Alonso snelst op testdag in Le Mans

Alonso snelst op testdag in Le Mans

Fernando Alonso heeft in de Toyota #8 de snelste tijd neergezet tijdens de officiële testdag voor de 24 Uur van Le Mans. De Spanjaard was in de voormiddag al de snelste en verbeterde in de namiddag zijn tijd tot een 3’19.066.

Blikvangers op de traditionele testdag waren enkele grote namen zoals Fernando Alonso, Jenson Button en Juan Pablo Montoya, maar ook de comeback van BMW met de nieuwe M8 GTE. Ook de nieuwe kleuren van de fabrieksauto’s bij Porsche vielen op.

De tijd van Alonso was opvallend genoeg ‘slechts’ zes tienden sneller dan de eerste privéwagen, de Rebellion R13 van Thomas Laurent. De Toyota #7 van Kamui Kobayashi was goed voor de derde chrono.

De snelste tijd in LMP2 was voor de G-Drive Oreca van Roman Rusinov, Andrea Pizzitola en Jean-Eric Vergne, de winnaars in de klasse tijdens de openingsrace in het World Endurance Championship in Spa.

Porsche boven in GT

Porsche domineerde in GTE Pro, met de #93 van Nick Tandy, Patrick Pilet en Earl Bamber, gevolgd door de #91 van Lietz, Bruni en Makowiecki. De #92 van Laurens Vanthoor vonden we terug op de zevende plek in de klasse. Maxime Martin kwam in zijn Aston Martin niet verder dan de zestiende chrono in het uiterst competitieve veld.

In GTE Am was het ook al Porsche dat bovenaan de tabellen pronkte. Matt Campbell, Christian Ried en Julien Andlauer reden de snelste tijd in een Porsche van Proton Competition.

Het grootste incident tijdens de testdag kwam er in de voormiddag. De ochtendsessie werd een uur voor het einde afgevlagd na een zware crash voor Marco Sörensen in een Aston Martin.

Uitslag testdag

Foto © Mike Hoyer/JEP

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen