Home > #Hoofdnieuws > Porsche met schitterende outfits in Le Mans

Porsche met schitterende outfits in Le Mans

Porsche doet er dit jaar alles aan in Le Mans om ons de 70ste verjaardag van het merk niet te laten vergeten. Zo zullen twee van vier de Porsche 911 RSR in GTE Pro in Le Mans in een bijzondere livery starten. De #91 krijgt de Rothmans kleuren en de #92 zien we in het fameuze “Pink Pig” design. In die laatste wagen zien we onder meer Laurens Vanthoor aan de start verschijnen.

Porsche heeft, onder meer met 19 zeges, uiteraard een enorme band met Le Mans, “en in die geschiedenis van het merk hebben meer dan eens onze wagens met een bijzondere livery laten racen, iets wat de fans enorm waarderen”, vertelt Dr Frank-Steffen Walliser, Vice President Motorsport en GT Cars.

De 911 RSR met nummer 91 is voor Gianmaria Bruni, Richard Lietz en Frédéric Makowiecki. De wagen krijgt de bekende sigarettenkleuren van onder meer de Porsche 959, die in 1986 Parijs-Dakar won mee. Uiteraard raceten ook de Porsche 956 C en de Porsche 962 C in die kleuren. Jacky Ickx werd overigens tweede in de Dakar van 1986 en won meerdere races met de Groep C bolides. De 92 is voor Kévin Estre, Michael Christensen en Laurens Vanthoor. Het was de Porsche 917/20 die in 1971 in Le Mans aan de start verscheen.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede