Home > #Hoofdnieuws > Aston Martin opnieuw op pole in Blancpain Endurance

Aston Martin opnieuw op pole in Blancpain Endurance

Net als in Silverstone starten Jake Dennis, Nicki Thiim en Matthieu Vaxivière vanuit pole aan de 1000 kilometer van Paul Ricard, de derde manche in de Blancpain GT Series Endurance Cup.

In Silverstone ging het drietal op de R-Motorsport Aston Martin #76 daarna met de overwinning aan de haal en vanavond vanaf 17u45 mogen ze dat opnieuw proberen. Dit keer gaat de race niet over drie maar over zes uur.

Andrew Watson, Ben Barnicoat en Côme Ledogar legden met hun Mclaren #58 beslag op de tweede plaats, gevolgd door Miguel Molina, Davide Rigon en Mikhail Aleshin in Ferrari #72.

Belgen

Dries Vanthoor start als vijfde in Audi #1, terwijl Maxime Martin zijn Aston Martin #62 op de zevende positie parkeerde. Maxime Soulet vertrekt als vijftiende in de Bentley met startnummer 8, terwijl Fred Vervisch met zijn Audi #17 niet verder kwam dan de 23ste plek. Louis Machiels ging op het einde van zijn run even van de baan in Ferrari #53 en start 33ste algemeen en tweede in Pro-AM. Christian Kelders start voorlaatste in Audi #26.

De Emil Frey Jaguar #54 van Alex Fontanta is de polesitter in de Silver Cup. Euan Hankey pakte met de Ram Racing Mercedes #94 de pole in Pro-AM, terwijl de AM Cup aangevoerd wordt door de Mclaren #59 van onder meer Chris Goodwin.

Foto © SRO

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace