Home > Historic > Girl Power

Girl Power

Roamhy Heras en Jennifer Hugo gaan de uitdaging aan in een Porsche 356 SC Cabriolet uit 1964!

Autosport is misschien voor sommige mensen een mannensport, de vrouwen staan in die sport meer dan hun mannetje. Getuige de deelname aan Liège-Rome-Liège 2018 van een 100% vrouwelijk team, in een prachtige Porsche 356 SC Cabriolet van 1964. De Mexicaanse Roamhy Heras en de Belgische Jennifer Hugo komen op dit prachtige parcours alvast niet om gewoon deel te nemen…

Roamhy Heras heeft auto’s niet alleen als passie, maar ook als beroep. “Samen met een even gepassioneerde Belg, heb ik een veilinghuis voor klassieke wagens en racebolides: JP Auctions Mexico”, legt de dame uit. “Onze voornaamste manier van communiceren is zelf aan internationale competities deelnemen. Dat is meteen een combinatie van business en plezier. Er is de Carrera Panamericana in Mexico, waar ik in 2019, met de Belgische Ingrid Peeters, Miss Blunik, weer aan deelneem! Samen wonnen we al de Coupe des Dames, ook goed voor een vijfde plaats algemeen in de Cento Ore de Modena in 2017, met een AC Cobra 289. We hebben ons ook getoond in de Tour de Belgique, Tour de Corse Historique, Costa Brava Moritz… De volgende uitdaging is de legendarische Liège-Rome-Liège, aan het stuur van een Porsche 356 SC Cabriolet uit 1964, eigendom van een gentleman-driver en verzamelaar uit Monaco. De wagen is van de hand van Dr Ferdinand Porsche, met een enorme wendbaarheid en wegligging, waardoor de auto meer krachtige auto’s aankon en onder meer viermaal Liège-Rome-Liège won.”

Deelnemen aan de Marathon van de weg vereist een zekere voorbereiding. “De technische voorbereiding moet top zijn en de corijder moet echt overweg kunnen met roadbooks en moet een expert in navigatie zijn”, gaat Roamhy verder. “Samen met Jennifer, die voor dit soort proeven tot de Belgische top behoort, staat er niet alleen 4200 kilometer op het programma, maar we willen ook de prijs Moss-Wisdom, een hommage aan Pat Moss en Ann Wisdom, de eerste en enige dames die tot dusver de algemene zege behaald hebben. dat was in 1960 aan het stuur van een Austin Healey.”

Het feit dat ze de enige dames in de Liège-Rome-Liège 2018 zijn, stoort het duo absoluut niet… “Kijk wat hier telt is talent, niet het feit dat je een man dan wel een vrouw bent”, vertellen Roamhy en Jennifer. “Eens we de helm aandoen, zijn we allemaal gelijk. Wat telt, is vechten, zich 100% geven, om de andere teams te kloppen en om het podium te behalen, risico’s nemen en dat onder applaus. De overall moet bezweet zijn! We hebben dromen en dromen dat is niet mannelijk of vrouwelijk.”

Het moge duidelijk zijn! Rendez-vous dus op zaterdag 9 juni in het Parc de Sept Heures in Spa om kennis te maken met de dames die een historische uitdaging aangaan…

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede