Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het wordt een autosportweekend met een stevige Belgische inbreng, niet in minst in Spa-Francorchamps tijdens de Spa Euro Race. Ook elders zullen de Belgen mogelijk een hoofdrol spelen.

In Spa is het dus tijd voor Franse F4, met heel wat jong Belgisch talent, maar ook voor Belcar, Lotus en Peugeot merkencups en een wedstrijd voor LMP3 en GT’s. Meer daarover kon u hier al lezen. In Le Mans is het tijd voor testdag, maar onze vertegenwoordigers Maxime Martin en Laurens Vanthoor zijn elders aan het werk. Maxime Martin doet het uiteraard in Paul Ricard, in de derde manche van de Blancpain Endurance. In Paul Ricard zijn er ook de GT Sportsclub en de première van de Europese Alpine Cup. Laurens Vanthoor gaat met Porsche dan weer op zoek naar nieuw succes in IMSA.

Verder zijn er ook DTM, met de tweestrijd Glock/BMW versus Paffett/Mercedes en Europese F3 in Boedapest, Indy in Detroit en ERC in Griekenland. Zaterdag eindigt ook de rallyraid van Kazachstan, waar Tom Colsoul het zo voortreffelijk doet.

Op VAS-niveau is het ook druk, met zaterdag de Molen Classic, een Classic oriëntatierit over 240 km met startpunt in Tielt. Zondag vervolgt de VAS Rallycross met de uitgestelde tweede wedstrijd op het Glosso Circuit in Arendonk.