Home > #Hoofdnieuws > Ricciardo wint slaapverwekkende GP in Monaco

Ricciardo wint slaapverwekkende GP in Monaco

Daniel Ricciardo (Red Bull) heeft ondanks kleine problemen met zijn wagen een saaie Grote Prijs Formule 1 van Monaco gewonnen. De top vijf van de kwalificaties bleef in de straten van Monte-Carlo ongewijzigd.

Ricciardo controleerde in Monaco zijn wedstrijd maar kreeg al vroeg af te rekenen met wat gebrek aan vermogen. Daardoor kon zijn eerste achtervolger Sebastian Vettel (Ferrari) hopen op een eventuele zege, maar inhalen in het prinsdom bleek zo goed als onmogelijk.

Ricciardo en Vettel behielden hun posities en ook Lewis Hamilton (Mercedes), Kimi Raikkonen (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes) konden ondanks de kleine verschillen geen plaatsen winnen tijdens de race. Zij vervolledigden de top vijf.

Esteban Ocon finishte met zijn Force India op een fantastische zesde plek, gevolgd door Pierre Gasly (Toro Rosso), Nico Hülkenberg (Renault), Max Verstappen (Red Bull) en Carlos Sainz (Renault).

Enkele ronden voor het einde werden we nog even gewekt toen Charles Leclerc met zijn Sauber inreed op de Toro Rosso van Brendon Hartley en zo een Virtual Safety Car veroorzaakte. Ook dat kon geen spanning meer brengen.

Stoffel Vandoorne maakte op geen enkel moment aanspraak op punten en kwam dankzij de crash van Leclerc en Hartley nog als veertiende over de meet. Zijn McLaren-teamgenoot Fernando Alonso zag door mechanische problemen de finish niet.

In de WK-puntenstand behoudt Hamilton een voorsprong van veertien punten op Vettel, terwijl het verschil tussen Mercedes en Ferrari bij de constructeurs nu 22 eenheden bedraagt. Over twee weken is er de Grote Prijs van Canada.

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium