Home > Circuit > Russische winst in F2 Monaco

Russische winst in F2 Monaco

Artem Markelov (Russian Time) heeft de eerste en lange race van de F2 in Monaco gewonnen. De Rus maakte handig gebruik van een misverstand tussen de koplopers Alex Albon (DAMS) en Nyck de Vries (Prema Racing) bij het binnenrijden van de pitlane, om de zege veilig te stellen.

Artem Markelov won eerder al in Monaco in 2016 en herhaalde zijn kunststukje dus. Hij won voor de verrassende Sean Gelael (Prema Racing) en Roberto Merhi (MP Motorsport), die voor het eerste op het podium in F2 eindigt. Louis Delétraz (Charouz Racing) pakte op de vierde plek zijn eerste punten en ging Arjun Maini (Trident) en de leider in het kampioenschap Lando Norris (Carlin) vooraf.

Artem Markelov doet ook een goede zaak in de puntenstand, net als Norris. Alle dichte achtervolgers van Norris bleven immers puntenloos. Norris is ook derde rijder bij McLaren.

© Foto: F2

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3
F2 Bahrein: Boschung dominant in sprintrace, Cordeel eindigt voorlaatste