Home > #Hoofdnieuws > Drama voor Toyota in Portugal

Drama voor Toyota in Portugal

De eerste dag van de Rally van Portugal is voor Toyota dramatisch gestart. Zowel titelpretendent Ott Tänak als Jari-Matti Latvala verdwenen uit de wedstrijd, waardoor de WK-kansen van de Est een behoorlijke knauw krijgen. Vooraan leidt Dani Sordo, terwijl Sébastien Ogier en Thierry Neuville elkaar amper lossen.

De rally van Portugal is dus een catastrofe voor de troepen van Tommi Mäkinen. In de derde KP diende Latvala met een gebroken ophanging voet aan de grond te zetten en het desastreuze seizoen van de Fin krijgt dus een nieuw vervolg. Latvala reed door een put en brak een demper van zijn wagen.

Een KP eerder verloor Toyota ook Ott Tänak en dat is zo mogelijk nog belangrijker voor de Japanse constructeur. Tänak is de nummer drie in het lopende WK en ziet Ogier en Neuville mogelijk verder uitlopen. De Est kreeg meteen met te hoge watertemperaturen te maken en moest de Yaris aan de kant zetten. Mogelijk is een contact met een steen de oorzaak van het euvel. Of we de wagen nog terugzien is onduidelijk, Tänak liet weten van niet, het team zegt nog geen beslissing te hebben genomen. Overigens is Lappi, in de derde Toyota, nu elfde, ook niet meteen een hartverwarmend resultaat.

Hyundai versus Ogier

De snelste mannen deze ochtend waren achtereenvolgens Haydon Paddon (Hyundai), Kris Meeke (Citroën) en Dani Sordo (Hyundai). In de voorlopige klassering leidt de Spanjaard voor de Noord-Ier en de Nieuw-Zeelander. Sordo heeft echter maar 4,6 en 4,8 seconden bonus op de achtervolgers. Sébastien Ogier en Thierry Neuville zijn ondanks hun slechte startpositie vierde en vijfde, op respectievelijk 7,3 en 9,4 seconden.

Thierry Neuville: “Het is niet makkelijk om te draaien, ik worstel wat met de draaicirkel van de wagen. Het is niet makkelijk om sneller te zijn dan Ogier, maar ik doe mijn best.

Tussenstand:

1. Sordo 48m 02.4sec 2. Meeke +4.6sec 3. Paddon +4.8sec 4. Ogier +7.3sec 5. Neuville +9.4sec

Deze namiddag volgt een identieke lus van drie proeven, met als bonus twee korte showproeven.

 

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
Beeld van het weekend!
WRC Monte-Carlo: Neuville en Gilsoul winnen de ‘Monte’!
WRC Monte-Carlo: Neuville slaat terug