Home > #Hoofdnieuws > Het gevaar… Lando Norris

Het gevaar… Lando Norris

We kunnen er niet meer omheen. De toekomst van onze landgenoot Stoffel Vandoorne in de Formule 1 is ver van zeker en dat komt onder meer door de bedreiging van ene Lando Norris.

Vandoorne geldt ongetwijfeld als een van de grootste talenten die de sport al heeft gekend. De Rumbekenaar won alles wat er te winnen viel in zijn carrière en reed allerhande records bij elkaar in de GP2 Series, de huidige Formule 2.

Formule 1 is zoals wel vaker bij jonge talenten evenwel een heel ander verhaal. De auto’s zijn niet aan elkaar gelijk en plots kom je uit tegen de beste racepiloten in de wereld. Als je dan nog eens een teamgenoot hebt zoals Fernando Alonso, iemand die al lang enkel nog voor het plezier kan racen, maakt dat de opdracht er niet gemakkelijker op.

Ondanks het feit dat niemand het talent van Stoffel in twijfel trekt, wordt het wel stilaan tijd dat de McLaren-rijder op een positieve manier over zich laat spreken. Reserverijder Lando Norris reed tijdens de in-season test op woensdag – weliswaar op een compleet verschillend programma – de derde tijd met een ronde die drie tienden van een seconde sneller was dan de kwalificatietijd van Vandoorne op zaterdag. Anderzijds was de snelste tijd van Vandoorne in de ‘Pirelliwagen’ wel een seconde sneller dan die van Norris, een dag eerder.

Vorig jaar maakte Norris bij zijn debuut in een moderne Formule 1-wagen tijdens een test in Hongarije al indruk door met de McLaren-Honda de tijden van de Ferrari van Sebastian Vettel te benaderen. Rondetijden vergelijken is, zeker bij testsessies, evenwel overbodig. Dat weten we allemaal. Maar er is nog een reden waarom Norris McLaren (en ons) hoofdpijn bezorgt…

Invloed Britse pers

Norris heeft namelijk wel zijn nationaliteit mee. Een Brit bij een Brits team als McLaren is de natte droom van menig Formule 1-fan in Groot-Brittannië en ook de pers loopt wild van de 18-jarige F2-rijder. Dat laatste is een factor die we niet mogen onderschatten… Uiteraard is het ook nog afwachten of Fernando Alonso nog lang bij McLaren blijft, want anders is de rijderscombinatie Vandoorne/Norris natuurlijk ook altijd een optie. Bovendien zijn er naast McLaren nog negen teams waar de Belg in het slechtste geval terecht kan om zijn talenten verder te ontplooien.

Laat ons hopen dat Stoffel dit jaar op bepaalde momenten indruk kan maken, zodat we zijn onwaarschijnlijke talent ook de volgende jaren in de koningsklasse van de autosport mogen bewonderen.

Foto © Mclaren

You may also like
F2 Bahrein: Amaury Cordeel blikt terug
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F2 Bahrein: Geweldige inhaalrace brengt Richard Verschoor in Bahrein meteen eerste punten
In een notendop: F2 – F3