Home > Circuit > En nu naar de Franse Nièvre en het Circuit van Magny-Cours!

En nu naar de Franse Nièvre en het Circuit van Magny-Cours!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het is nog niet over wat betreft de uitstappen naar Frankrijk van de Hundred Series by BGDC, want we zien de serie in de Franse Nièvre dit weekend, op het mooie circuit van Magny-Cours, nu zondag 20 mei. De omloop ontving 18 maal de Grand Prix de France Formule 1, tussen 1991 en 2008, met winnaars als Nigel Mansell, Alain Prost, Michael Schumacher, Damon Hill, Heinz-Harald Frentzen, David Coulthard, Ralf Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen en Felipe Massa. Het circuit verdween dan van de kalender, maar blijft een aantrekkingspool in de regio, met bekende bochten als Estoril, Adélaïde, of Château d’Eau. Iedereen kent ook de bocht van Lycée, vlak voor start/finish.

Zondag zien we geen wereldsterren, maar op Pinksteren rijden wel erg gepassioneerde amateurs, die wel al vaker op de mooiste pistes van Europa hebben gereden. We mogen ons dus verwachten aan een mooie strijd, net als in Francorchamps en Dijon-Prenois.

En wie weet staan we wel voor een weekend vol verrassingen. In Division 1 voert de amazone van de BGDC, Angélique Charlier, het klassement aan, samen met haar teamgenoten Pierre Zahnen en Laurent Dupont. In de Renault Clio Cup #28, houden ze een trio in een andere Clio Cup, de #510, achter zich, bestaande uit Eric Duthoit, Henri Franken en Jérôme Vernaillen, maar ook het duo van de Honda Civic #6, Patrick Van Billoen en Navric De Laet. Jammer genoeg is de #28 er in Magny-Cours niet bij en de #510 is voor Massin-Santini.

Na de gemiste start van de Spa 400, maakten Philippe Ménage en Guy Katsers (Vauxhall Astra Coupé #777) al een remonte tijdens de Dijon 200, terwijl de regelmaat van de Honda Civic 1600 cc maakt dat zij mee vooraan draaien in de Divisie, met de #5 van Christian Deridder en Marco Van Belle, voor de #48 van Pierre Habran, Martin Businaro en Jef Van Mechelen. In Magny-Cours, zijn er de eerste winnaars in D1 van dit seizoen, Jean-Yves Beeckman, Christophe Denis en Alain Neutelers, hun opgave in de Bourgogne willen goedmaken.

De andere wagens die we in de Divisie 1 moeten volgen, zijn de Renault Clio Cup #110 van Breulet-Branne, de Suzuki Baleno BGDC Young Drivers #88 van Petralia-Nopère-Dubois, de Honda Civic #53 van Franken-Libbrechts, en de Clio 1600cc #69 van Van Kuyk-Leten, die het leven van de Honda zuur wil maken.

In de Division 2 zijn de Peugeot tot dusver heer en meester. Damien Dussoul en Philippe Hortulanus (vervangen door Laurent Tricoche in Magny-Cours) waren regelmatig en leiden voor de RCZ Cup #288, maar opgepast voro het offensief van Semoulin-Semoulin-Heyninck (308 Racing Cup #226), Heinen-Hayot (RCZ Cup #188) en De Robbiano-Dupont (308 Racing Cup #2), de man van DRM Motorsport vervangt Gilles Smits in de Nièvre. De Honda Civic #99 van de Britten Ricky Comber, Mark Simmons en Tom Gannon zal voor de verrassing willen zorgen net als de Seat Leon Supercopa #15 van Patrice Lacroix of de BMW Compact M3 #444 van Manfred Verbeke en Denis Smets.

Bij de meer krachtige wagens van de Divisies 3 en 4, en de Klasse G, is er uiteraard de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #58 van Raphaël van der Straten en Thierry de Latre du Bosqueau, leider in het klassement van de D3, de Renault Mégane Trophy #10 van Divoy-Asnong-Frère, die in de klasse S – van de Divisie 3 – racet en de traditionele Porsche 997 GT3 Cup S Alméras Frères van Pierre Martinet, Gérard Tremblay en Christian Blugeon. Uiteraard is het hoogst waarschijnlijk dat een van deze bolides na 200 minuten racen bovenaan het klassement zal eindigen.

De deelnemers van de Hundred Series by BGDC rijden om 09u00 een vrije oefensessie, voor de 45 minuten kwalificatie van 10u35 tot 11u20. De Magny-Cours 200 start om 12u35 en eindigt om 15u55…

De meeting in Magny-Cours is een zuivere organisatie van de BGDC en we zien ook de bolides van de 2CV Racing Cup en de C1 Racing Cup die zeker ook garant staan voor veel rijplezier…

 

(persbericht)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BGDC: PG Motorsport met één of twee wagens
BGDC: het seizoen is feestelijk afgesloten
BGDC: en dit zijn de kampioenen
Terlaemen 200: Verbeke-Smets en Ménage-Katsers winnaars van een afvallingswedstrijd!