Home > #Hoofdnieuws > Verstappen topt eerste testdag in Barcelona

Verstappen topt eerste testdag in Barcelona

Exact twee jaar na zijn eerste GP-zege op het circuit van Barcelona reed Max Verstappen dinsdag op datzelfde circuit de snelste tijd tijdens de eerste testdag voor de Formule 1.

Verstappen reed aan het einde van de sessie op de superzachte band een 1’17.528 en was zo 43 duizendste van een seconde sneller dan de Renault van Carlos Sainz Jr op hyperzacht rubber. Ferrari-rijder Sebastian Vettel reed met de zachte compound de derde chrono.

Lewis Hamilton reed 151 ronden en was zo net iets bedrijviger dan Verstappen. De regerende wereldkampioen reed met zijn superzachte banden de zesde tijd en werd voorafgegaan door Haas-coureur Romain Grosjean (vierde) en Force India-reserverijder Nicholas Latifi (vijfde).

Net achter Hamilton – die in Barcelona overigens WEC-achtige regenlichten uitprobeerde – zien we de naam van onze landgenoot Stoffel Vandoorne op de tabellen. Vandoorne reed met zijn Mclaren ‘amper’ 85 ronden na wat problemen tijdens de ochtendsessie en kwam uiteindelijk tot 1’18.981 op de superzachte band.

De testdag in Barcelona verliep verder zonder problemen, al viel Antonio Giovinazzi, de reserverijder van Sauber, wel stil op enkele minuten voor het einde van de testdag. Lando Norris, de reserverijder van Mclaren, ging even door de grindbak maar hij kon zijn weg gewoon vervolgen.

Morgen staat de tweede en laatste dag van de eerste in-season test op het programma. Eind juli vinden ook twee van dergelijke dagen plaats op de Hungaroring. Elk team is verplicht twee van die vier dagen te gunnen aan een rijder met minder dan twee Grand Prix ervaring.

Foto © Red Bull Content Pool/Getty Images

You may also like
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener
F1: Max Verstappen tekent bij EA Sports
Formule E Diriyah: Rookie Jake Hughes verzilverdt eerst pole in FE